Gasilka Mari in njenih 80 let

04.12.2021 10:24 5 mesecev 22 dni nazaj

Letošnji zadnji novembrski dan je praznovala okrogli življenjski jubilej Mari Logar z Migolice pri Mirni.

Mari je poznana kot vsestranska oseba, vedno pripravljena priskočiti na pomoč, iznajdljiva, nasmejana in zna ljudi okrog sebe spraviti v dobro voljo.

Tudi med gasilkami in gasilci, pa ne samo matičnega društva PGD Selo pri Mirni, kjer je članica že preko 40 let, ampak njena pripravljenost in zavzetost za aktivno delo v gasilskih vrstah se je izkazala tudi v organih Gasilske zveze Trebnje. Najprej kot članica Predsedstva GZT, nato pa kar tri mandate v vlogi predsednice Komisije za članice pri GZT. Pod njenim vodstvom je Komisija povezala članice društev Temeniške in Mirnske doline ter resnično pognala korenine.  Programi Komisije so bili iz leta v leto bolj vsebinsko bogati z novimi projekti, od katerih nekateri tradicionalno potekajo še danes. Z gasilkami po Sloveniji je navezala številne stike in prijateljstva ter tako medsebojno povezala članice komisij tudi preko meje s članicami pobratene Gasilske zveze Velika Gorica na Hrvaškem.

Ob obisku za Marin 80. rojstni dan, sta z aktualno predsednico Komisije za članice GZ Trebnje, Olgo Smolič, obudili številne dogodke in se ob njih tudi prisrčno nasmejali, saj je v njej še vedno humorna žilica, ki jo je sproščala v številnih skečih in do solz nasmejala ne samo številne gasilke, ampak tudi ostalo poslušalstvo na raznih gostovanjih in ob različnih priložnostih z dramsko skupino DU Mirna.  

Gasilko Mari spoštujemo in cenimo njeno predano delo v gasilski organizaciji, ki ga je opravljala vrsto leto tako zavzeto in srčno, za kar smo ji resnično hvaležni. V jeseni življenja, v novi desetici, ji želimo  predvsem zdravja in dobre volje.

Komisija za članica in
Gasilska zveza Trebnje

 

Galerija slik (4)

Prenos datotek