Članice gasilke ustvarjale

24.12.2021 12:44 5 mesecev 2 dni nazaj

Komisija za članice pri Gasilski zvezi Trebnje je tradicijo izdelovanja novoletnih voščilnic že drugo leto zapored zaradi trenutnih neugodnih korona razmer izvedla na domu članic, nekatere pa celo v matičnem gasilskem domu. Na razpis Komisije se je odzvalo 44 članic iz  15 od 28 PGD  trebanjske gasilske zveze: PGD Vrhe, Velika Strmica, Šentlovrenc, Mirna, Veliki Gaber, Trebnje, Občine, Štatenberk, Selo pri Mirni, Velika Loka, Čatež pod Zaplazom, Trebanjski vrh, Sela pri Šumberku, Trebelno in Vrhtrebnje.

Po predlogi in pripravi materiala mentorice Jasmine Dolenec,  tudi namestnice predsednice Komisije za članice pri GZT, so zainteresirane članice na dom prejele paketek z materialom ter po navodilu mentorice in tudi z uporabo lastne kreativnosti in iznajdljivosti,  izdelale nekaj manj kot 400 novoletnih voščilnic.

Letošnje število voščilnic so dvakratno povečale. To pa z namenom, da poleg izdelave voščilnic za potrebe zveze, izdelajo še voščilnice za vse varovance Doma starejših občanov Trebnje (DSO Trebnje) in Enote Šmarjeta.

Vodstvo Komisije je idejo predstavilo vodstvu DSO Trebnje, kjer je bila dobrodelna ideja članic  sprejeta z velikim navdušenjem in so jo tudi uspešno uresničile.

Hvala vsem članicam, ki ste sodelovale pri projektu in se potrudile pri izdelavi voščilnic.

 

Komisija za članice GZ Trebnje

Galerija slik (17)