»Gasilke dajmo, spet skupaj na že 11. pohod se podajmo!«

30.06.2019 11:57 6 mesecev 26 dni nazaj

Sobota, 6. julija 2019, se približuje že s kratkimi koraki. Tega dne bomo namreč s sodelovanjem preko 160 gasilk pohodnic iz 22 gasilskih zvez oz. iz 12 gasilskih regij, soorganizatorjev Gasilske zveze Slovenije, Gasilske regije Dolenjska in Gasilske zveze Trebnje nadaljevali pohodno tradicijo članic gasilk, ki so jo začeli in uspešno organizirali v  PGD in GZ Kamnik ter lani tako sklenili 10 letno tracijo.

V Kamniku je bilo vsakokrat zelo, zelo lepo. Tudi iz tega razloga je bila še večja želja po nadaljevanju tovrstne družabne in pohodniške tradicije, za katero so se zavzeli Sveta članic GZS in gasilke iz Gasilske regije Dolenjska (GRD).  Tako je letošnje nadaljevanje tradicije pristalo v Gasilski zvezi Trebnje v okrilju GRD, ki bo gostiteljica 11. pohoda članic Gasilske zveze Slovenije po Baragovi poti.  

Za vse udeleženke bo sprejem v soboto zjutraj od 7. do 7.30 pred Domom gasilcev PGD Trebnje. Ob tej priložnosti bodo pohodnice nagovorili in na pot pospremili predstavniki gasilske organizacije in lokalnega okolja; med drugim tudi predsednik GZS, Janko Cerkvenik. Tako se bo  na 15 km dolgo pohodno Baragovo pot podalo preko 90 pohodnic, ki jih bo pot vodila od Trebnjega preko Vrhtrebnjega, Šahovca, Dobrniča (ogled cerkve s kratko predstavitvijo), Vrbovca, Male vasi (ogled rojstne hiše Friderika Barage) in Občin (cilj), kjer bo možen tudi ogled Jurjeve domačije ter v dvorani gasilskega doma ogled filma o Baragi, ki so ga ustvarili na trebanjskem oratoriju leta 2016.

Uro pozneje se bodo po predstavitvi PGD Trebnje na pot podale še ostale pohodnice-ki, na krajšo, 8 km dolgo pot. Pri trebanjski cerkvi jih bo nagovoril trebanjski župnik Jože Pibernik s krajšo predstavitvijo cerkve in njene okolice ter z ogledom razstave v Baragovi galeriji, nato pa jih bo pot vodila od trebanjskega gradu do Vrhtrebnjega in nato do Grmade ob obronkih gozda do Male vasi in nato do cilja, kajti obe poti se bosta zaključili na Občinah, pri tamkajšnjih gasilkah in gasilcih predvidoma okrog 14. ure, kjer jih bodo postregli z malico in pijačo. Po okrepčilu pa bo sledil še krajši kulturni program in druženje.

Galerija slik (1)