Ekskurzija gasilskih veterank in veteranov

30.04.2019 13:29 1 leto 1 mesec nazaj

Komisija za veterane pri Gasilski zvezi Trebnje je po sprejetem programu tekočega leta izvedla ekskurzijo. Zanimanje zanjo je bilo izjemno veliko, zato se je komisija odločila, da isti program izpelje v dveh dneh. Tako sta po dva avtobusa starejših gasilk in gasilcev iz  prostovoljnih gasilskih društev Temeniške in Mirnske doline  zadnji četrtek in petek letošnjega aprila odpotovala na zanimivo enodnevno ekskurzijo v Hrvaško Zagorje. Ogledali so si Muzej in vas na prostem v Kumrovcu z rojstno hišo Josipa Broza - Tita. Odpeljali so se tudi do spomenika Matije Gubca, nato pa nadaljevali pot do največjega hrvaškega svetišča Marija Bistrica ter zaključili z ogledom  dvorca Trakošćan.

Zanimiv in bogat program je ponudil mnogo lepih znamenitosti različnih obdobij, ki sta jih posamezni skupini še dodatno približala in opolnomočila vodiča Vinko in Maja.

K tako lepi udeležbi so prav gotovo pripomogli požrtvovalni predsedniki komisij prostovoljnih gasilskih društev s poštenim delom na terenu, z osebnim stikom, prijaznimi besedami povabila in bolj natančno obrazložitvijo programa in tudi z obiskom ob pobiranju participacije.

Zato v imenu Komisije veteranov GZT iskrena hvala vsem udeležencem ekskurzije, vodički Maji in Vinku, predsednikom veteranskih komisij po društvih za odlično sodelovanje, Kmetijski zadrugi Trebnje, GZT za delno sofinanciranje projekta ter prevozniku Prijatelj iz Šentruperta.

Komisija za veterane pri GZ Trebnje 

Galerija slik (30)