90 let gasilke veteranke Marije Praznik

27.08.2019 14:45 4 mesecev 28 dni nazaj

V nedeljo, 25. avgusta 2019, je v Mačjem dolu zaokrožila 9 desetletij Marija (Micka) Praznik. 

Tovarišica Micka je v gasilskih vrstah že polnih 60 let. Gasilci domačega društva Šentlovrenc jo še bolje poznajo, saj je bila že od leta 1955, ko je nekaj časa živela z družino v takrat novem gasilskem domu, na letnih prireditvah dolgo nepogrešljiva kuharica in nasploh so ji gasilci ogromno pomenili ter jih je zato v svojem življenju velikokrat postavila na prvo mesto.

V jeseni življenja, ko je bila še zelo sposobna v hoji ali vožnji s kolesom,  se je pogosto udeleževala gasilskih predavanj, srečanj tudi v Trebnjem, ko je ni zadržal niti visok sneg. Skratka zelo prizadevna in požrtvovalna gasilka prostovoljka, ki je v pozni jeseni življenja zgovorna, svežih misli, opravilna, okna polna prelepih rož, še sama si kuha, pere, lika. Seveda pa so ji vedno na voljo tudi njeni - sin Zdenko in snaha Tanja, sin Brane, s katerim si imata vedno toliko povedati.  Tretji sin Marjan pa je malo dlje od njenega doma, je pa takrat srečanje bolj pristno, ko jo obišče. Za njeno družbo in budno varovanje pa poskrbi tudi mali kužek Bine, s katerim sta nerazdružljiva prijatelja.

Ob častitljivem jubileju dolgoletne gasilke Micke, so jo  v ponedeljek na njenem domu obiskale predstavnice Komisije za članice pri Gasilski zvezi Trebnje.  Predsednica Komisije, Olga Smolič, ji je ob vstopu v novo desetletje zaželela krepkega zdravja, da bodo dnevi visoke starosti čim lepše in kvalitetno preživeti.

Komisija za članice pri GZ Trebnje

Galerija slik (3)