1. marec – DAN CIVILNE ZAŠČITE

05.03.2019 11:56 10 mesecev 23 dni nazaj

Osrednja vsakoletna prireditev v počastitev dneva civilne zaščite že tradicionalno poteka na Brdu pri Kranju.

Za Dolenjsko in Belokranjsko regijo pa je tovrstna prireditev s podelitvijo priznanj Civilne zaščite letos potekala v Črnomlju, v tamkajšnjem kulturnem domu v ponedeljek, 4. marca, popoldan.

Na prireditvi, ki so jo obogatili mladi folklorniki OŠ Mirana Jarca in kvartet saksofonov Glasbene šole Črnomelj, vodil pa Jaka Bilkerbach, vodja kulturnega programa na črnomaljski območni izpostavi JSKD, je uvodoma pozdravil župan občine gostiteljice, Andrej Kavšek, slavnostni govornik pa je bil Janez Petrovič, vodja Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Ig.

Na prireditvi sta nato poveljnik štaba CZ za Dolenjsko Klemen Gorše in Janez Petrovič posameznikom in organizacijam, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, podelila priznanja Civilne zaščite.

Iz Temeniške in Mirnske doline so bili odlikovani z

  • Z BRONASTIM ZNAKOM CZJanez UHAN, poveljnik GZ Trebnje in Pavel ŽELEZNIK, PGD Mokronog, za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči.
     
  • S SREBRNIM ZNAKOM CIVILNE ZAŠČITE dr. Elizabeta ŽLAJPAH iz Zdravstvenega doma Trebnje za dolgoletno delo na področju zdravstvene oskrbe, usposabljanja krajanov s temeljnimi postopki oživljanja in pomoči reševalnim enotam ob najrazličnejših nesrečah.
     
  • ZLATI ZNAK CIVILNE ZAŠČITE je prejelo PGD ŠENTRUPERT ob letošnji 120. obletnici delovanja društva.

Vsem ISKRENE ČESTITKE za dolgoletno vestno in požrtvovalno delo na področju zaščite, reševanja in pomoči. 

Galerija slik (13)