Regijska podelitev priznanj CZ letos v Straži

08.03.2024 11:49 1 mesec 12 dni nazaj

V Sloveniji dan Civilne zaščite vsak 1. marec praznujemo že 32. leto in s tem simbolično izrazimo zahvalo vsem, ki preprečujejo in posredujejo ob naravnih in drugih nesrečah.

V ponedeljek, 4. marca, je  novomeška izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Občino Straža organizirala osrednjo regijsko prireditev ob letošnjem dnevu Civilne zaščite v Kulturnem centru Straža, kjer so podelili 15 priznanj Civilne zaščite z območja Dolenjske in Bele krajine in sicer:  6 bronastih in 5 srebrnih znakov ter 4 plakete Civilne zaščite.

Na prireditvi so se s priznanji simbolično zahvalili posameznikom in organizacijam za prispevek pri odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč, za dolgoletno, nesebično, prizadevno delo in hrabra dejanja ob različnih nesrečah. Priznanja sta podelila direktor Urada za obveščanje in alarmiranje, Boštjan Breznikar, in poveljnik Štaba Civilne zaščite za Dolenjsko, Marjan Šmalc.

Med letošnjimi prejemniki priznanj CZ so bili tudi iz trebanjske gasilske zveze.  Bronasti znak CZ, ki se podeljuje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči sta prejela: Martin Avbar, pomočnik poveljnika Gasilske zveze Trebnje in član PGD Ponikve pri Trebnjem ter Tanja Gorec, podpredsednica GZ Trebnje in predsednica PGD Občine.

Srebrno plaketo je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Trebnje, ki v letošnjem letu obeležuje 140. obletnico delovanja.

Vsem iskrene čestitke!

Foto: Andrej Zupančič

Galerija slik (8)