Mladinski predstavniki gasilskih zvez iz regije na posvetu mentorjev v Zrečah

30.01.2024 09:34 4 mesecev 18 dni nazaj

Dvodnevni posvet mentorjev gasilske mladine Slovenije je potekal v Zrečah od 19. do 20. januarja 2024. Otvoritev posveta je izvedla predsednica Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije (MS GZS), Renata Rupreht. Predstavila nam je smernice MS v mandatnem obdobju 2023-2028.

Pozdravila sta nas tudi poveljnik GZS, Zvonko Glažar, in namestnica predsednika GZS, Janja Kramer Stajnko, in nam predstavila aktualnosti v gasilski organizaciji ter odgovorila na nekaj vprašanj. S strani poveljnika Koroške regije, Matjaža Gorenška, je bilo podano dogajanje med poplavami avgusta 2023 v njihovi regiji. Posvet smo zaključili z družabnim večerom, ki so ga pripravili mentorji Obalno-kraške regije.

Drugi dan posveta nam je predsednik Podravske regije, mag. Dejan Jurkovič, predstavil problematiko in zakone v zvezi s prevozi gasilske mladine,  Andrej Pešec pa nas je popeljal v skrivnostni svet genijev in nam podal nekaj znanj za življenje. Posvet sta zaključila predstavnika mladine hrvaške gasilske zveze, Goran Dikšić in Tomislav Horvat, ter nam predstavila njihovo  delo z  gasilsko mladino in letovanje mladine v kampu Fažana.

Iz Dolenjske regije se je posveta udeležilo sedem predstavnikov: po dva iz GZ Novo mesto, Šentjernej in Trebnje ter predsednica Mladinske komisije Gasilske regije Dolenjska.

/Na sliki udeleženci iz GR Dolenjska od leve proti desni:  Anja Kužnik, Petra Bradač, Tjaša Brulc, David Piškur, Bernarda Rupar, Andreja Zupančič, Katarina Koželj/

                                                                                                                                     Petra Bradač,

                                                                                                                                     članica Komisije GRD

 

 

Galerija slik (1)