XVIII. Kongres GZS - Žalec, 6. in 7. oktober 2023

04.10.2023 13:33 2 meseca 2 dni nazaj

Največji gasilski dogodek -  Kongres slovenske gasilske zveze se zgodi na 5 let. Tokratni že 18. kongres Gasilske zveze Slovenije bo potekal 6. in 7. oktobra 2023 v Žalcu. 

Gasilski domovi v Gasilski zvezi Žalec in Gasilski zvezi Prebold so že dva tedna krasno okrašeni z zastavami, ki ponosno vihrajo in oznanjajo, da je XVIII. Kongres Gasilske zveze Slovenije že čisto pred vrati!

Priprave so v polnem teku, pričakovanje pa raste iz dneva v dan. Na kongresu bodo gasilski delegati izvolili novo vodstvo Gasilske zveze Slovenije, predsednika in poveljnika. 

Organizatorji kongresa, Gasilska zveza Slovenije in Gasilska zveza Žalec, so zastavili bogat in pester kongresni program, vrsto dogodkov, s katerimi želijo zbranim na kongresu približati doživetje nepozabnih trenutkov tega dogodka. Hkrati želijo, da se pridružijo tudi novi člani in članice in postanejo del te strastne gasilske skupnosti, kjer se srečajo srčnost, pogum in predanost, zaznamovano z vrednostami 155 letne tradicije prostovoljnega gasilstva na Slovenskem, ki je skozi vzpone in padce, skozi krize in vojne, ostalo trdno in živo. 

Zaključku 18. Kongresa bo svoj pečat dala tudi velika gasilska parada, ki se bo odvijala na staidonu v neposredni bližini Doma II. slovenskega tabora v Žalcu. V gasilskih ešalonih regij, članic in mladine in sil URSUR pričakujejo okoli 3800 gasilcev, ter v ešalonu praporov okoli 800 praporov, tako da bo v paradi vključujoč še častni vod in vse nosilcev zastav ter vodstvo parade, sodelovalo približno 4.600 - 4.700 gasilcev. 

Iz naše zveze bosta delegata 18. Kongresa GZS predsednik in poveljnik GZ Trebnje, Franci Hrovatič in Janez Uhan, 

Veličastnemu dogodku ob zaključku kongresa se bodo veliki gasilski paradi pridružili tudi praporščaki, gasilci in gasilke iz prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Trebnje, ki bodo sodelovali v ešalonu Gasilske regije Dolenjska ter v ešalonu praporov. 

                                                                                                         

Prenos datotek