Veteranke in veterani so se zbrali na 10. srečanju

14.07.2023 09:28 9 mesecev 10 dni nazaj

Komisija za veterane pri Gasilski zvezi Trebnje je po programu tekočega leta organizirala 10. srečanje veterank in veteranov iz društev Gasilske zveze Trebnje pri gostiteljih v PGD Ponikve pri Trebnjem v petek, 30. junija 2023, ob 17. uri.  

Iz 24 od 28 PGD se je na srečanju zbralo 221 udeležencev. Zbrano množico je pozdravil Sašo Gliha, predsednik društva gostitelja, predsednik Komisije Stane Muhič ter predsednik Sveta veteranov pri Gasilski zvezi Slovenije, Jože Smole, ki je svoj nagovor razširil z aktualnimi informacijami in se dotaknil tudi smernic s področja Sveta veteranov za 18. kongres GZS.

Za popestritev srečanja je gasilska mladina društva gostitelja pod vodstvom Tjaše in Barbare pripravila kulturni program, hudomušne pripovedi pa Barica Kraljevski.

Hkrati so čestitali 70. in 80. letnikom, ki so v prvi polovici tega leta slavili okrogli življenjski jubilej. Med njimi je bil tudi član Komisije za veterane GZ Trebnje Franc Anžlovar, dva dni po srečanju na Ponikvah pa si je 8 križev oprtal še bivši član Komisije Stane Gorec.

Po uradnem delu srečanja so se gostitelji potrudili in pripravili ter postregli z okusno malico, družabno srečanje pa se je nadaljevalo ob glasbi in klepetu.   

 

 

Galerija slik (85)