Vaja - Požar v TEM Čatež

29.11.2023 10:26 3 mesece 3 dni nazaj

Zadnjo novembrsko soboto zjutraj je gasilce iz društev Gasilskega poveljstva občine (GPO) Trebnje zdramil javni in tihi alarm o požaru v podjetju TEM Čatež. Na srečo je bil to le poziv za vajo, katere namen je bil preizkusiti operativno pripravljenost gasilskih enot GPO Trebnje in opreme, s katero razpolagajo, ter spoznati nove skladiščne prostore podjetja in ukrepanje v primeru požara. 

Predpostavka vaje je bil požar, ki se je začel v prostoru klimata v južnem delu skladiščnega objekta zaradi napake na električnem sklopu. Prostor se nahaja v 2. nadstropju in je dosegljiv po stopnicah na južnem delu objekta. Aktiviran je bil požarni alarm.
Ker je prostor na severnem delu skladišča zaprt le z žično mrežo, se zaradi padajočih gorečih delov požar razširi še na skladiščni del v pritličju. Skladiščni material je papir  in plastika, energijska vrednost gorljivega materiala je velika. Obstajala je celo nevarnost porušitve skladiščnih regalov.

Vaja je bila v skupnem številu 89 sodelujočih operativnih gasilcev iz 11 PGD GPO Trebnje zelo dobro izpeljana in zagotovo so se prav vsi marsikaj naučili, da bi v dejanskih razmerah lahko čim bolj uspešno posredovali. 

Vodstvo GPO Trebnje in Gasilska zveza Trebnje so hvaležni podjetju TEM Čatež za dovoljenje za možnost pridobivanja izkušenj in spoznanj na novem objektu podjetja.  

Foto: Andrej Matič                                                               Domen Mlakar, nam. poveljnika GPO Trebnje

Galerija slik (67)