V PGD Velika Loka vozilo GVM-1 predano svojemu namenu

31.07.2023 09:04 7 mesecev 5 dni nazaj

PGD Velika Loka je letošnji uvod v petkovo društveno veselico obogatil s svečano predajo moštvenega gasilskega vozila (GVM-1) svojemu namenu. Gre za vozilo, ki so ga s pomočjo Občine Trebnje, Gasilske zveze Trebnje ter lastnimi prispevki in donacijami dobrotnikov, nabavili že pred tremi leti. Zaradi korone svečanega prevzema niso mogli izvesti, zato so to priložnost izkoristili v letošnjem letu v okviru društev Gasilskega poveljstva občine Trebnje ter prijateljskih društev. Med njimi so bili prisotni tudi predstavniki iz pobratenega Vatrogasnega društva Buševec iz sosednje Hrvaške. 

Med gosti so bili predstavniki vodstva Gasilske regije Dolenjska in Gasilske zveze Trebnje ter županja Občine Trebnje. Predajo novega vozila je izvedla županja Mateja Povhe, ki je ključe novega vozila izročila poveljniku PGD Velika Loka, Andražu Kovačiču, le ta pa šoferju novega vozila Jožetu Strahu. Novi šofer je po zahvali in obljubi o zgledni skrbi za vozilo, prižgal motor ter svetlobne in zvočne signale. Temu je sledil še blagoslov vozila, ki ga je opravil župnik Jože Pibernik. 

Vseh prisotnih je bila želja, da bi vozilo društvu dobro služilo na intervencijah ali prevozu na tekmovanja ter na družabne dogodke. 

Galerija slik (28)