Posvet mentorjev gasilske mladine v Zrečah

24.01.2023 10:01 1 leto 1 mesec nazaj

V Termah Zreče je 20. in 21. januarja letos potekal posvet mentorjev mladine. Le tega smo se iz Gasilske regije Dolenjske (GRD) udeležili 4 predstavniki iz Gasilske zveze (GZ) Trebnje, 2 iz GZ Novo mesto ter 2 iz GZ Šentjernej.

 

V uvodnem nagovoru nas je pozdravila predsednica Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije (MS GZS) Renata Rupreht. Na kratko nas je seznanila s samim programom in napotki za sam potek posveta.

Kot prvi nam je Marko Adamič, poveljnik Obalno - kraške regije, pripravil predstavitev o največjem požaru v zgodovini samostojne Slovenije na Krasu.

Sledili sta delavnici Nives Felić, na katerih smo s pomočjo igre poskušali rešiti problem. Pogovarjali smo se tudi o vrednotah, ki so za nas pomembne.

Za prijeten družabni večer so tokrat poskrbeli gasilci iz Belokranjske regije.

 

Aktualnosti v gasilski organizaciji sta nam v drugem dnevu posveta predstavila predsednik in poveljnik GZS Janko Cerkvenik in  Franci Petek.

Mag. Janez Kramar, vodja Reševalne postaje UKC Ljubljana, nam je ob kratkem videu predstavil njihovo delo. Poudaril je, kako zelo pomembno je naše medsebojno sodelovanje. Svoje bogate izkušnje dela z mladostniki so z nami delili Maja Drobne, Aljaž Zupan ter Marko Pavlovič.

 

Na delavnicah, kjer smo bili razdeljeni v skupine, smo si mentorji med seboj delili mnenja in izkušnje z delom mladih v posameznih gasilskih društvih. Pogovarjali smo se tudi o tem, kako pridobiti ter predvsem obdržati mlade v gasilskih vrstah.

Posvet in srečanje sta nam dala nov zagon in voljo  za nadaljnje delo z mladimi. Z optimizmom in pozitivno energijo vstopamo v novo leto, polno novih izzivov in spoznanj.

foto: Luka Oven

                                                                                                                               Irena Kovaljev,

                                                                                                                predsednica Mladinske komisije

                                                                                                            PGD Sveti Rok in udeleženka posveta

 

 

Galerija slik (32)