PGD Trebelno v znamenju praznovanja visokega jubileja

26.06.2023 13:19 9 mesecev 28 dni nazaj

PGD Trebelno je v soboto, 24. junija 2023, ob 19. uri s svečano akademijo, ki jo je vodila domača gasilka Kaja Kocjan, začel praznovanje 110. obletnice delovanja društva. S slovensko in gasilsko himno so v svečani dogodek povedli člani moškega pevskega zbora PGD Trebelno pod vodstvom člana društva Roberta Hrovata. Ob tej priložnosti sta zbrane v dvorani Večnamenskega doma Trebelno nagovorila domači župan magister Franc Glušič in predsednik Gasilske zveze Trebnje, Franci Hrovatič. 

V zahvalo za tesno in dobro sodelovanje prejšnji in sedanji občinski upravi Občine Mokronog-Trebelno sta predsednik in poveljnik PGD Trebelno, Tomislav Kocjan in Jože Zore županu Francu Glušiču izročila gasilsko plaketo. Hkrati pa sta oba skupaj podelila tudi zahvale društovm GPO Mokronog-Trebelno, gasilski zvezi, pobratenim društvom ter društvom v kraju in dobrotnikom, ki jim pomagajo, da lažje premagujejo potrebe, ki jih narekuje gasilsko delo in poslanstvo. 

Predsednik in poveljnik GZT, Franci Hrovatič in Janez Uhan, sta se v imenu Gasilske zveze prav tako zhavalila članstvu in vodstvu društva ter na predlog društva posameznikom iz vrst članov, veteranov in mladine PGD Trebelno podelila: mladinska priznanja, jubilejne in operativne značke,  plakete z značko veterana  ter Priznanja gasilske zveze Trebnje I., II. in III. stopnje. 

 

 

Galerija slik (39)