Že drugi odziv klicu na nujno pomoč goriškega Krasa

22.07.2022 04:43 2 meseca 5 dni nazaj

Ta četrtekj se je proti poldnevu vračala ekipa 68 gasilk in gasilcev iz društev Gasilske zveze Trebnje (GZT) s sredine nočne izmene gašenja na goriškem Krasu. Že med potjo ob povratku je poveljnik GZT, Janez Uhan, dobil nov poziv za nujno pomoč moštva in vozil za ta petek. 

Takoj po 12. uri je stekla akcija preko poveljnikov vseh 28 PGD naše zveze. Do 16. ure se je iz 20 PGD javilo 76 prostovoljcev s15 vozili, ko je moral regijski poveljnik posredovati podatke o moštvu in vozilih. 

Vsi udeleženci druge odprave iz trebanjske gasilske zveze pod vodstvom poveljnika GZT, Janeza Uhana, med njimi tudi 6 gasilk, so se pred 4. uro zjutraj  zbrali pred gasilskim domom PGD Trebnje. Pridružilo se je še 41 kolegov iz Gasilske zveze Šentjernej pod vodstvom poveljnika zveze Jožeta Grubarja. Po preverjanju prisotnosti, so takoj po 4. uri  krenili na pot ter se med potjo na avtocesti priključili  konvoju 124 gasilcev z vozili iz GZ Novo mesto.  

Za 241 gasilk in gasilcev iz Gasilske regije Dolenjska bo delo tega petka trajalo cel dan, do 19. ure. Če ne bo posebnih težav ali potreb po pomoči, se bodo zvečer, ko bodo dobili zamenjavo, lahko vrnili proti domu. 

Vsem udeležencem srčna hvala za požrtovalno delo in srečno na poti ter pri celodnevnem spopadanju z ognjem. 

Galerija slik (14)