Svečano praznovanje 140-letnice PGD Mokronog in prevzem novega vozila GVC-2

20.06.2022 14:10 3 mesece 7 dni nazaj

Sobota, 18. junija 2022, je bil izjemno pester dan po dogodkih in med drugim smo svečano praznovali tudi 140-letnico obstoja PGD Mokronog. 

Praznovanje so obogatili med drugim gasilke in gasilci iz društev trebanjske gasilske zveze, sosednjih zvez in prijateljskih društev slavljenca. Tako je pestra gasilska povorka pod vodstvom namestnika poveljnika GPO Mokronog-Trebelno Matjaža Lovšeta po prejetem dovoljenju krenila po cesti od podjetja MTOM d.o.o. skozi trg, mimo trškega središča z mokronškimi bajeslovnimi bitji - Morkonožci, kjer je bila hkrati tudi svečana tribuna visokih predstavnikov gasilske organizacije, ki so jo z mimohodom pozdravili moštvo in vozila v povorki.  Povorka je nato nadaljevala pot do prizoriščnega prostora pod velikim šotorom pri gasilskem domu slavljenca, kjer se je nadaljevala prireditev, ki jo je vodila članica društva slavljenca Snežka Bizjak. Za nagovori namestnika predsednika društva slavljenca Andreja Jevnikarja, župana Občine Mokronog-Trebelno Antona Mavra, predsednika Gasilske zveze Trebnje (GZT) Petra Jarca in člana Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije (UO GZS) Slavka Jalovca je sledil prevzem in blagoslov novega vozila. Župan Anton Maver je ključe novega vozila GVC-2 izročil poveljniku PGD Mokronog, Matjažu Lovšetu, le-ta pa šoferju novega vozila, Matjažu Percu, ki se je obvezal, da bo vozil previdno in skrbel za vozilo, da bo urejeno in vedno pripravljeno za morebitno posredovanje. Domači župnik Klavdio Peterca je opravil blagoslov vozila za čim bolj varno posredovanje. 

Večji del zahval in priznanj so v društvu podelili že teden dni prej na svečani akademiji, Na osrednji prireditvi pa so podelili zahvale najbolj zaslužnim in najvišja priznanja, ki so jih podelili namestnik predsednika društva ter predsednik GZ Trebnje in član UO GZS. Tov Slavko Jalovec je ob tej priložnosti društvu izorčil zlato plaketo Gasilske zveze Slovenije ob 140-letnici delovanja društva.

Poveljnik Gasilske regije Dolenjska, Martin Lužar, pa je ob tej priložnosti izročil društvu še Priznanje Civilne zaščite, ki mu je bilo odobreno ob letošnjem dnevu civilne zaščite. 

Galerija slik (41)