Skupščina Gasilske zveze Trebnje (GZT)

14.06.2022 19:25 3 mesece 12 dni nazaj

67. skupščina GZT je potekala v četrtek, 9. junija 2022, na Mirni 

Gasilska zveza Trebnje je letošnjo 67. skupščino po krožnem pravilu izvedla na Mirni v tamkajšnjem kulturnem domu. S slovensko in gasilsko himno je Šolski pihalni orkester Glasbene šole Trebnje začel gasilsko skupščino, po pozdravu namestnika predsednika, Petra Jarca, pa je orkester pod vodstvom prof. Jožeta Kregarja zaigral še venček skladb. Nato so skupščino nadaljevali z izvolitvijo delovnega predsedstva s predsednikom Antonom Strahom na čelu in dvema članoma. Poročevalci:  nam. predsednika, poveljnik, predsednici komisije za mladino in za članice ter predsednika komisije za veterane in odlikovanja je vsak podal nekoliko krajše poročilo kot je bilo v tiskani obliki, ki so jo delegati in gosti prejeli ob vstopu v dvorano, ter ob projekciji, ki je slikovno ponazorila ali obogatila vsebino poročanja posameznega poročevalca.

Zaradi bolezni so razrešili s funkcije predsednika GZT, Janeza Breganta, ter potrdili novega predsednika GZT Petra Jarca, dosedanjega namestnika predsednika ter namestnika predsednika GZT Milana Kastelica, dosedanjega podpredsednika GZT. Oba sta bila soglasno potrjena na novi funkciji do rednih volitev v začetku prihodnjega leta.

Navzoči delegati iz 26 od 28 PGD so z 84 %,udeležbo soglasno potrdili tudi program dela organov in komisij zveze ter finančni plan preko 600.000€, kar bodo preko tekočega leta zagotovile vse štiri občine Temeniške in Mirnske doline. 

Ob tej priložnosti so podelili listino in praktično nagrado (B cev, C cev, zaščitni pas)  prvim trem društvom, ki so dosegla največ točk pri ocenjevanju društev v letu 2021: PGD Trebnje, Mokronog in Dobrnič.

Član Poveljstva Gasilske zveze Slovenije je podelil tudi gasilsko odlikovanje I. stopnje Jakobu Agniču (PGD Ponikve),  gasilsko plamenico II. stopnje Martinu Avbarju, Miranu Krevsu (oba PGD Ponikve) in Antonu Draganu (PGD Štatenberk) ter odlikovanje GZS za posebne zasluge Branku Zoretu in Jožetu Žagarju (oba PGD Štatenberk).

Poveljnik Štaba civilne zaščite za Dolenjsko Marjan Šmalc in trebanjski župan Alojzij Kastelic pa sta izročila še Bronasti znak CZ Jožetu Prazniku (PGD Veliki Gaber) in Jožetu Zupančiču (PGD Trebnje).

Med gosti 67. skupščine trebanjske zveze so bili tudi prijatelji pobratene Vatrogasne zajednice grada Velika Gorica in Gline. Ob tej priložnosti so s plaketami dveh društev VZG Velika Gorica izrazili zahvalo PGD Trebnje in njihovim gasilcem, ki so prav v začetku leta 2021, med novoletnimi prazniki, z avtolestvijo tri dni pomagali pri saniranju posledic močnega potresa na Hrvaškem.

Med gosti skupščine so bili med drugim tudi trije župani, podžupan in direktorica OU iz štirih občin, kjer gasilke in gasilci trebanjske gasilske zveze opravljajo in skrbijo za izvajanje javne gasilske službe.

Galerija slik (49)