Posvet mentorjev gasilske mladine 2022 v Zrečah

07.04.2022 13:36 5 mesecev 21 dni nazaj

Po dveh letih je ponovno potekal posvet mentorjev gasilske mladine v živo. 25. in 26. marca smo se mentorji zbrali v Zrečah. Gasilsko regijo Dolenjsko je predstavljalo 6 predstavnikov, 4 iz GZ Trebnje in 2 iz GZ Novo mesto.

V uvodu nas je nagovorila predsednica Mladinskega sveta GZS Renata Rupreht in seznanila z aktualnim dogajanjem na področju mladine v GZS. Sledila je okrogla miza, ki jo je povezoval Robert Okorn. Gostje Saša Kovačevič, Ana Bogdan Zupančič in Matic Herceg so v pogovoru predstavili svoje izkušnje dela z mladimi v preteklih dveh letih. Pred večerjo so gasilci PGD Zreče prikazali vajo Fire combat in najpogumnejši so se lahko tudi preizkusili.

Sobotni dan se je začel s predstavitvijo aktualnosti v gasilski organizaciji, ki ji jih je predstavil predsednik GZS Janko Cerkvenik. Zvonko Glažar je predstavil gasilsko olimpijado v Celju (17. – 24. julij 2022) in nas vse povabil na ogled tekmovanja. 

Na delavnicah smo v skupinah povedali svoje izkušnje v različnih situacijah, kako bi v določeni situaciji postopali in si podelili predloge. Mentorji iz PGD Zbilje so na svoji delavnici predstavili način dela z ekipo mladink, ki na mladinskih olimpijadah dosegajo najvišja mesta.

Srečanje nas je spodbudilo za nadaljnje delo in premagovanje ovir.

 

Predsednica MK GZ Novo mesto
Andreja Hutevec

Galerija slik (1)