Gasilska olimpiada Celje 2022

22.07.2022 05:45 1 leto 2 meseca nazaj

Že od nedelje poteka Gasilska olimpiada v knežjem mestu Celje v organizaciji Gasilske zveze Slovenije. 

Preteklo sredo zvečer je na stadionu Z dežele v Celju po velikem glasbenem koncertu potekala še uradna otvoritev gasilske olimpiade s prižigom olimpijskega ognja. Med visokimi gosti je bil tudi predsednik RS Borut Pahor in mnogi drugi ob številni množici obiskovalcev, ki so z obiskom pozdravili okrog 3000 tekmovalk in tekmovalcev s spremstvom iz 20 držav. Veličasten dogodek in še bolj čustven, ker poteka v času boja z ognjenimi zublji največjega požara v samosotjni Sloveniji. 

Velik zgodovinski dogodek je tudi velik logistični zalogaj za organizatorje, zato je Gasilske regija Dolenjska v ponedeljek cel dan  s 50 gasilci prostovoljci pomagala v kuhinji. 

Komisija za veterane pri GZ Trebnje se je odločila za organizacijo ekskurzije veterank in veteranov z ogledom Gasilske olimpiade Celje 2022, ter še dodala nekaj dodatnega programa. 

V četrtek se je veteranom pridružilo še nekaj članic gasilk preko Komisija za članice GZ Trebnje, v petek pa se na pot proti Celju odpravlja preko 90 veterank in veteranov iz gasilskih društev trebanjske gasilske zveze. 

Foto: Mojca Femec

Galerija slik (25)