Svečana podelitev listin in činov višji gasilec

28.09.2020 19:44 3 mesece 25 dni nazaj

Zadnji petek letošnjega septembra je Gasilska zveza Trebnje (GZT) v dvorani PGD Trebnje organizirala podelitev listin in činov višji gasilec za 28 gasilk in gasilcev iz 13 PGD naše zveze, ki so poleg 47 ur predavanj in 45 ur praktičnih vaj uspešno opravili teoretično pisno preverjanje znanja ter zaključni izpit iz teorije. Tečaj se je začel v začetku februarja, zaradi razmer koronavirusa pa zaključil šele 13. septembra z zaključnim izpitom iz praktičnega dela.

Za izvedbo izobraževalnega projekta so poleg zavzetih in požrtvovalnih tečajnikov in tečajnic ter vodje tečaja, poveljnika Janeza Uhana, zaslužni tudi predavatelji in inštruktorji ter PGD Trebnje s poligonom za vaje, vozili in vso opremo, kot jo predpisuje učni program.

Podelitve sta se od vabljenih poleg vodstva zveze in Gasilske regije Dolenjska (GRD) udeležila tudi župana občine Trebnje in Mokronog-Trebelno, Alojzij Kastelic in Anton Maver, ki sta sodelovala tudi pri podelitvi listin in činov prejemnikov iz njihove občine. Vsak prejemnik je prejel listino in čin, ki sta mu ga pripela  poveljnik GZT in GRD, Janez Uhan in Martin Lužar, na mesto za čine delovne obleke ali gasilske uniforme. 

Z zvoki harmonike je Peter Zaman, član PGD Trebnje, popestril svečani dogodke podelitve.

S pridobljenim znanjem novi višji gasilci in gasilske obvladajo delo vodje skupine. Verjamemo, da bodo v društvih to znanje koristno prenašali na operativni kader in ga tudi sami uspešno nadgrajevali.

Iskrene čestitke!

Galerija slik (28)

Prenos datotek