Sašo Gliha - nov gasilski sodnik

22.10.2020 21:58 7 mesecev 25 dni nazaj

Gasilska zveza Trebnje je v nedeljo, 27. septembra, dobila še enega novega sodnika gasilskih in gasilskošportnih tekmovalnih disciplin (GŠTD). Nosilka tečaja je bila Gasilska zveza Slovenije, izvajalka pa lokalna Gasilska zveza Vodice.  38 urni tečaj (18 ur teoretičnega in 20 ur praktičnega pouka) sta iz naše zveze obiskovala dva kandidata.

Po zahtevnosti je eden bolj zahtevnih tečajev v gasilskem izobraževanju, ki zahteva 90 % uspešno rešitev testa, ki je pogoj za opravljanje praktičnega dela izpita.

Iz naše zveze je vse obveznosti odlično opravil in tečaj uspešno zaključil Sašo Gliha,  iz PGD Ponikve pri Trebnjem, kjer je  prizadeven in pripaden član gasilske organizacije že od sedmega leta starosti. Sašo je aktiven v organih društva in pri delu z gasilsko mladino, kakor tudi na operativnem področju. Hkrati pa aktivno deluje tudi na nivoju Gasilske zveze Trebnje, še posebno v Mladinski komisiji GZT, kjer je v tem mandatu celo namestnik predsednice komisije. Že več let uspešno sodeluje na taborjenjih gasilske mladine, kjer je bil preteklo leto tudi taborovodja. Z rednim izobraževanjem na tečajih je pridobil čin nižjega gasilskega častnika, poleg tega pa je opravil tudi več gasilskih usposabljanj za specialnosti, med katere sodi tudi specialnost sodnika GŠTD.

Sašo, iskrene čestitke!

Galerija slik (10)