Resorni minister bo obiskal gasilce

18.06.2020 08:45 10 mesecev 29 dni nazaj

V ponedeljek, 22. junija 2020, ob 19. uri bo ob prazniku Občine Trebnje potekala slavnostna seja Občinskega sveta, kjer bo slavnostni govornik minister za obrambo, mag. Matej Tonin.

Zato se bo minister z ekipo popoldne pred večernim dogodkom zadrževal v Trebnjem in njegovi okolici in med drugim obiskal tudi gasilsko organizacijo.

Srečanje s predstavniki Gasilske zveze Trebnje in društvi Gasilskega poveljstva občine Trebnje (GPO) bo potekalo v ponedeljek, 22. junija, od 17. do 18. ure pri gasilskem domu v Trebnjem ter v dvorani gasilskega doma.

Na srečanje bodo poleg ožjega vodstva zveze vabljeni predstavniki društev GPO Trebnje, poveljniki sektorjev in GPO Mirna, Mokronog-Trebelno in Šentrupert, predstavniki komisij in mladina. PGD Trebnje, kot osrednja enota in hkrati tudi sogostiteljica srečanja, bo ob tej priložnosti predstavila gasilski vozni park.

Svečani sprejem ministra bodo popestrili Občinski pihalni orkester Trebnje in Trebanjske mažorete. 

Po ogledu vozil bo sledilo sproščeno prijateljsko srečanje v dvorani, kjer bo predsednik GZT predstavil delovanje zveze in društev, predstavnik mladine delovanje gasilske mladine ter poveljnik OŠ CZ, ki se bo osredotočil na sodelovanje štaba CZ z gasilci v času koronavirusa.

V zaključek srečanja z ministrom se bodo vključile članice gasilke in zbrane postregle s prigrizkom in pijačo.

Galerija slik (1)