Zaključeno Regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji 2022

22.06.2022 16:17 5 dni 9 ur nazaj

Na regijskem tekmovanju v gasilski orientaciji v soboto, 18. junija 2022, ki je potekalo v PGD Lakovnice (GZ Novo mesto), je sodelovalo 30 ekip, po 15 ekip iz GZ Novo mesto in Trebnje, ki so sodelovale na predhodnih izbirnih tekmovanjih posameznih gasilskih zvez in se uvrstile na prva tiri mesta v posamezni kategoriji. GZ Šentjernej se ni vključila v to tekmovanje.  

Tekmovanje pri gostiteljih v PGD Lakovnice, katerega vodja je bila Andreja Hutevec, tudi predsednica Mladinske komisije GZ Novo mesto, se je začelo  ob 7. uri zjutraj. Pol ure pred tekmovanjem se je sestal preko 30 članski tekmovalni odbor, ki mu je predsedovala Andreja Zupančič, predsednica Mladinske komisije Gasilske regije Dolenjska (MK GRD). Po uvodnih navodilih vodje tekmovanja in jutranji kavi, so odšli na predhodno dogovorjene in določene kontrolne točke. Tekmovanje je potekalo tekoče in tudi kljub vročini, skoraj brez večjih zapletov, če omenimo le kakšno slabost, ki je hitro minila.

Gasilski sodniki in sodnice na terenu so bili poleg ostalih članov tekmovalnega odbora prav tako uspešni in dosledni pri svojem delu.

Tudi obračunska komisija je sledila tempu prihajajočih ekip na cilj,  hitro opravila svoje delo po zaključenem nastopu zadnje ekipe, da je čim prej stekla težko pričakovana razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in pokalov prvim trem ekipam iz posamezne kategorije, ki je potekala pred gasilskim domom gostitelja tekmovanja.

Na zaključni prireditvi so bili med drugim prisotni tudi namestnik predsednika Gasilske regije Dolenjska Aleš Medle in predsednik GZ Trebnje Peter Jarc, ki so ju organizatorji vključili v podelitev medalj in pokalov posamezni kategoriji.  

Po razpisu Gasilske zveze Slovenije imajo pravico nastopa na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji ekipe, ki so v regiji, v katerih so potekala predhodna izbirna tekmovanja,  dosegle prvo in drugo mesto v vsaki kategoriji na regijskem tekmovanju v letu 2022. 

Tako bo na Državnem tekmovanju v gasilski orientaciji, ki bo potekalo 10. septembra 2022, na Igu pri Ljubljani, Gasilsko regijo Dolenjska zastopalo 12 ekip in sicer 6 ekip iz GZ Novo mesto in 6 iz GZ Trebnje. 

Sobotno tekmovanje v gasilski orientaciji v PGD Lakovnice so po razglasitvi rezultatov in podelitvi medalj ter pokalov sklenili s spustom tekmovalne zastave. Častno dejanje je pripadlo ekipi gasilcev pripravnikov PGD Trebelno.

Zahvala za uspešen potek in izvedbo sobotnega tekmovanja velja prav vsem, od  tekmovalk in tekmovalcev ter njihovih mentoric in mentorjev, sodniškega zbora in ostalih članv tekmovalnega odbora do gostiteljev, članic in članov PGD Lakovnice, ki so se potrudili biti dobri gostitelji, kar jim je tudi uspelo.  

Ekipe - kandidatke za Državno tekmovanje v gasilski orientaciji 10. septembra 2022 na Igu:

MESTO

PIONIRJI

PIONIRKE

1. mesto

PGD Štatenberk (GZ Trebnje)

PGD Občine (GZ Trebnje)

2. mesto

PGD Ajdovec 1 (GZ Novo mesto)

PGD Grmovlje (GZ Novo mesto)

     
 

MLADINCI

MLADINKE

1. mesto

PGD Mokronog (GZ Trebnje)

PGD Sveti Križ (GZ Trebnje)

2. mesto

PGD Ponikve pri Trebnjem (GZ Trebnje)

PGD Mirna Peč (GZ Novo mesto)

     
 

GASILCI PRIPRAVNIKI

GASILKE PRIPRAVNICE

1. mesto

PGD Trebelno (GZ Trebnje)

PGD Grmovlje (GZ Novo mesto)

2. mesto

PGD Grmovlje (GZ Novo mesto)

PGD Štatenberk (GZ Trebnje)