Delavnica izdelovanja adventnega venca

21.11.2016 09:21 4 leta 5 mesecev nazaj
Prenos datotek

Osmrtnica

Obveščamo vas, da je umrl ERNEST EÖRY,

častni predsednik Gasilske zveze Slovenije.

Žalna seja bo v četrtek, 3. novembra 2016, ob 17.00 uri v prostorih PGD Murska Sobota.

Gasilski pogreb bo v petek, 4. novembra 2016, ob 14.00 uri, na pokopališču v Hodošu.

 

Gasilska zveza Slovenije

Srečanje veterank in veteranov GZ Trebnje 2016

06.09.2016 10:20 4 leta 8 mesecev nazaj

V sklopu letnega delovnega programa je Komisija za veterane pri Gasilski zvezi Trebnje izvedla srečanje veterank in veteranov prostovoljnih gasilskih društev vseh štirih občin, ki jih pokriva trebanjska gasilska zveza.

Za letošnje bienalno srečanje je Komisija gostiteljstvo zaupala PGD Občine, ki je ravno sovpadalo z njihovo društveno prireditvijo v večernem času.

Srečanje se je začelo v soboto, 20. avgusta, ob 15. uri. Na res lepo sončno soboto se je vabilu odzvalo skoraj 240 veterank in veteranov trebanjske gasilske zveze, ki so jih dobro organizirani in prijazno sprejeli gasilke in gasilci PGD Občine. Gasilska mladina z mentorji je pripravila krajši kulturni program, ki ga je povezovala Tanja Gorec. Zbrane pa so nagovorili: predsednik Komisije pri GZ Trebnje Stane Gorec, predsednik GZ Trebnje Anton Strah, župana Anton Maver in Alojzij Kastelic, predsednik Regijskega sveta Dolenjske regije Marjan Šmalc ter prejšnji predsednik Gasilske zveze Slovenije, Anton Koren. Zbrane gasilke in gasilci so se tako ponovno srečali, se poklepetali, ogledali so si tudi na novo preurejen in obnovljen gasilski dom v preteklem letu, ko so v PGD Občine slavili okrogli jubilej. Poleg tega so si udeleženci lahko pogledali tudi staro Jurjevo domačijo, kulturno etnološki spomenik lokalnega pomena iz sredine 18. stoletja. 

Prijetno preživeta sobota bo ostala udeleženkam in udeležencem 8. srečanja v lepem spominu tudi po zaslugi prijaznih gostiteljev PGD Občine in naklonjenem vremenu.  Naj bo srečna roka pri izbiri vremena tudi za 9. srečanje v letu 2018, ko ga bodo gostili mirnske gasilke in gasilci.

Galerija slik (11)

Vabilo na praznovanje 40-letnice PGD Velika Strmica

11.08.2016 19:55 4 leta 9 mesecev nazaj

Vabimo vas, na prireditev ob 40. obletnici ustanovitve PGD Velika Strmica, ki bo

v soboto, 20. avgusta 2016, pri gasilskem domu na Veliki Strmici.

Zbor gasilcev ob 18:45, program prireditve v prilogi.

Galerija slik (1)

Vabilo na praznovanje 90-letnice PGD Sela pri Šumberku

19.07.2016 15:47 4 leta 9 mesecev nazaj
Prenos datotek

Vabilo na praznovanje 80-letnice PGD Vrhe

15.07.2016 07:41 4 leta 10 mesecev nazaj
Prenos datotek

Strokovna ekskurzija članic gasilk GZ Trebnje

08.07.2016 08:13 4 leta 10 mesecev nazaj

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti …

KDAJ: SOBOTA, 3. septembra 2016

KAM: na GORENJSKO, Letališče Brnik - Dovje - Kranjska Gora - Planica - Zelenci - Radovljica - Begunje

PARTICIPACIJA: 35 EUR po osebi /vključena malica (sendvič s pijačo med potjo), vstopnine, kosilo/, ki jo ob prijavi poberejo referentke društva. Razlika stroškov se krije iz programa GZT.

ROK PRIJAV: do zapolnitve mest na avtobusu oz. do petka, 26. avgusta 2016.

Prijave zbira Olga Smolič na 041 358 442.

ODHOD: predviden iz Trebnjega ob 6.15, z drugih postajališč pa prej. O natančnih odhodih avtobusa s postajališč bomo sporočili po zaključku prijav.

 

Za pot je priporočena udobna obutev in športna oblačila.

Za vstop na strogo varovani del letališča je potreben veljavni osebni dokument; v torbicah ne smemo imeti nobenih ostrih predmetov.

Za dodatne informacije so vam na voljo predsednica in članice komisije.

 

Z gasilskimi pozdravi,

Olga Smolič
predsednica komisije

Prenos datotek

Vabilo na praznovanje 60-letnice PGD Zagorica pri Velikem Gabru

23.06.2016 07:58 4 leta 10 mesecev nazaj
Prenos datotek

Vabilo za 8. pohod članic GZS

16.06.2016 18:25 4 leta 11 mesecev nazaj
Prenos datotek

61. skupščina GASILSKE ZVEZE TREBNJE

23.05.2016 07:46 4 leta 11 mesecev nazaj

V petek, 20. maja 2016, je v dvorani Prostovoljnega gasilskega društva Trebnje potekala 61. skupščina Gasilske zveze Trebnje. Predsednik Anton Strah je po obeh himnah, slovenski in evropski, pozdravil navzoče delegate iz 27 PGD  (1 društvo delegatov ni poslalo) ter iz PIGD (udeležba delegatov je bila 91,3 %) ter goste župane, predstavnika Gasilske zveze Slovenije, predsednika in poveljnika Dolenjske regije Marjan Šmalca in Janeza Breganta, predstavnike zvez Dolenjske in Belokranjske regije ter sosednjih zvez, predstavnike prijateljskega Dobrovoljno vatrogasnog društva Velika Gorica in Vatrogasne zajednice grada Velika Gorica. Z glasbenima točkama je harmonikar Matic Zoran iz PGD Ponikve, ustvaril ugodno klimo za nadaljevanje skupščine, na kateri sta izčrpno poročala predsednik in poveljnik, Anton Strah in Janez Uhan, ter predsedniki komisij: Andreja Zupančič o delu mladinske komisije, Olga Smolič o delu komisije gasilk članic, Stane Gorec o delu komisije veteranov, Snežka Bizjak, o delu komisije za odlikovanja, Peter Marn je podal poročilo Nadzornega odbora GZT ter Andrej Jevnikar poročilo verifikacijske komisije o prisotnosti na 61. skupščini.

Izčrpna in obsežna poročila so delegati sprejeli in potrdili brez razprave. Sledili so finančno ovrednoteni programi dela zveze in komisij. Tudi ambiciozno zastavljene  programe so delegati sprejeli in potrdili. Iz programa še posebno izstopajo izobraževanje na vseh nivojih in tekmovanja v vseh kategorijah z udeležbo na državnem tekmovanju ter investicije. Financiranje je v največji meri odvisno o občin Temeniške in Mirnske doline. Župani vseh štirih občin se zavedajo odgovornosti za požarno varnost v svoji lokalni skupnosti in za zaupane naloge namenjajo finančna sredstva, s katerimi gasilska zveza z društvi vseh štirih občinskih gasilskih poveljstev uresničuje zadane naloge in cilje.

Na skupščini so izpostavili tudi nekaj izjemnih uspehov v preteklem letu. Pri ocenjevanju gasilskih društev, ki ga na zvezi izvajajo že kar nekaj let, so tri društva zbrala največ točk. Zato so ob tej priložnosti izpostavili prva tri društva: Trebnje, Štatenberk in Dobrnič in jim podelili simbolična darila.  

Z drobno pozornostjo so izpostavili tudi izjemno uspešno tekmovalno desetino PGD Štatenberk – članice A. Tekmovalke so bile v preteklem letu absolutne prvakinje v tekmovanju spajanja sesalnih cevi, prve na tekmovanju GZ Trebnje in 2. na regijskem tekmovanju, kar jim omogoča še tekmovanje na državnem tekmovanju letos junija v Kopru ter v društvo z raznih gasilskih tekmovanj prinesle v preteklem letu kar 22 pokalov.

Državni podprvakinji sta v letu 2015 postali tudi tekmovalki dvojice Smrketi Marjanca Kužnik iz PGD Dobrnič in Mateja Filipič iz PGD Žužemberk, ki sta po sedmih tekmah v Sloveniji in eni na Reki, osvojili skupno 2. mesto v tekmovanju Fire combat 2015. Tudi njima je bila na skupščini izrečena javna čestitka in skromna nagrada.

Na podlagi gasilskih zaslug, ki jih je tovariš Anton Bajc zbral v času poveljniške funkcije na GZ Trebnje in tudi sicer, so mu po sklepu Upravnega odbora Zveze  na skupščini podelili naziv Častni poveljnik GZ Trebnje.

61. skupščina bo ostala v spominu tudi po obnovitvi podpisa Listine o pobratenju med Vatrogasno zajednico grada Velika Gorica in Gasilsko zvezo Trebnje, ki sta jo po 40 letih ponovno podpisala predsednika pobratenih zvez Dalibor Mrakovčić in Anton Strah.

Galerija slik (34)

Taborjenje gasilske mladine 2016

10.05.2016 08:40 5 let 4 dni nazaj

Mladinska komisija Gasilske zveze Trebnje je tudi v letošnji plan dela zapisala taborjenje gasilske mladine. Taborjenje bo potekalo v taboru GZ Škofja Loka v kampu Veli Joža v Savudriji, Hrvaška

  • od 25. do 29. junija 2016 za mlajše (letnik 2008 – 2005) in
  • od 29. junija do 3. julija 2016 za starejše (letnik 2004 - 2001).

KONČNA PRIJAVA: PETEK, 27. maj 2016

  • na Gasilsko zvezo Trebnje, Rimska cesta 33, 8210 Trebnje po navadni pošti
  • ali e-pošta: info@gz-trebnje.si
  • ali v nabiralnik pri vhodu na Zvezo.

Vabilo na 25. tradicionalno srečanje gasilcev Florijan

26.04.2016 10:48 5 let 18 dni nazaj
Prenos datotek

Regijski posvet članic dolenjske regije

18.04.2016 10:20 5 let 26 dni nazaj

Sončna in precej prevetrena sobota 16. aprila popoldan je bila prežeta z gasilsko tematiko za udeleženke regijskega posveta, ki je potekal v Trebnjem za članice gasilke prostovoljnih gasilskih društev gasilskih zvez: Novo mesto, Šentjernej in Trebnje.

Udeleženke so se zbrale v dvorani PGD Trebnje, kjer sta jih poleg predsednice regijskega sveta članic, Mojce Femec, pozdravila še poveljnik gostujočega društva Lovro Hren in predsednik gostujoče zveze Anton Strah ter članica Sveta članic pri Gasilski zvezi Slovenije Marta Moneta. Po uvodniku so se udeleženke odpravile na operativne delavnice, ki so potekale pri gasilskem domu, kjer so jih sprejeli inštruktorji in inštruktorici PGD Trebnje in  jih razdelili v dve skupini. Ena skupina oz. pol skupine udeleženk se je spoznala z dihalno tehniko, druga polovica skupine  pa s preiskovanjem zadimljenega prostora in iskanjem pogrešanih s pomočjo termo kamere.

Druga skupina se je tudi razdelila še napol, da so se ene spoznale z zajemalnimi nosili in s postopki imobilizacije, druga polovica pa s koritastimi nosili in praktično izvedle iznos ponesrečenke po nabrežini do prevoza. Po 45 minutah sta se skupini zamenjali in tako je po zaključku delavnic vsaka udeleženka sodelovala na obeh delavnicah. 

Po delavnicah je poveljnik Dolenjske regije, Janez Bregant, ponovno zbrane udeleženke v dvorani    seznanil z aktualnimi informacijami v gasilstvu, s poudarkom na spremembe Pravil za prostovoljne gasilce, ki bodo podane v sprejem na Plenumu GZS prihodnjo soboto. Nadaljevanje in zadnji del posveta je izvedla gospa z večkratno težko življenjsko izkušnjo in članica društva Europa Donna, Darja Rojec. Tudi njeno izvajanje je udeleženke ne samo navdušilo, ampak na momente tudi osupnilo, ker so se njene izpovedi bolezenskih zgodb, ki jih je kot močna borka uspešno preživela, dotaknile vsake posameznice. 

Posvet so sklenile zadovoljne, ker so se v sobotnem popoldnevu srečale z gasilskimi kolegicami iz različnih društev,  nadgradile gasilska znanja in izkušnje, pridobile vrsto nasvetov in izkušenj iz prve roke ter sklenile, da se prihodnje leto na podobnem izobraževalnem posvetu srečajo v GZ Šentjernej. 

 

Svet članic gasilk Dolenjske regije

Galerija slik (35)

Prenos datotek

Predlog Pravil gasilske službe prostovoljnih gasilcev

26.02.2016 08:32 5 let 2 meseca nazaj

V priponki pošiljamo predlog Pravil gasilske službe prostovoljnih gasilcev, ki ga je pripravila Gasilska zveza Slovenije.

Pripombe, dopolnitve ali pobude pošljite na Gasilsko zvezo Trebnje do skupne seje Upravnega odbora in Poveljstva GZT, ki bo 7. marca 2016.

Prenos datotek