Novi nižji gasilski častniki

29.05.2023 08:51 10 mesecev 26 dni nazaj

V soboto, 27. maja 2023, se je 21 tečajnikov in tečajnic tečaja za njižjega gasilskega častnika v zgodnjih jutranjih urah odpeljalo v Izobraževalni center zaščite in reševanja Ig  na zaključni izpit v spremstvu dela članov komisije: poveljnika GZT in vodje tečaja Janeza Uhana ter Lovra Hrena in Boštjana Roglja,  

Zbor v izobraževalnem centru je bil ob 7.30, zaključek izpitov pa ob 16. uri. 

V tem času so kandidati po že predhodnem zaključnem teoretičnem izpitu v GZT, opravljali še zadnje dejanje izobraževalnega postopka tečaja za nižjega gasilskega častnika, ki traja 113 ur, od tega 69 ur teoretičnih predavanj in 44 ur praktičnih vaj.

Po osmih urah so vsi kandiati in kandidatke uspešno zaključni zaključni izpit tečaja za nižjega gasilskega častnika. S tem izobraževanjem so tečajniki in tečajnice pridobili čin NGČ ter znanja in prakso za izvajanje nalog vodenja enote.

VSEM ISKRENO ČESTITAMO!!!

                                                                                                               Gasilska zveza Trebnje 

fotografije: arhiv GZT

Galerija slik (7)

Prenos datotek

Tečaj za nižjega gasilskega častnika

16.04.2023 16:28 1 leto 4 dni nazaj

Od 17. februarja 2023 v Gasilski zvezi Trebnje poteka tečaj za nižjega gasilskega častnika, ki ga obiskuje 23 tečajnic in tečajnikov iz društev naše zveze. 

Predavanja, vaje in testi so že uspešno za njimi. 

V nedeljo, 16. aprila 2023, je 22 tečajnic in tečajnikov pristopilo in uspešno opravilo zaključni teoretični izpit ob komisiji: 

Marko GORŠE, predsednik, ki ga je določila Gasilska zveza Slovenije in potrdila še dva člana: 

Janez UHAN

Lovro HREN.

Vseh 22 kandidatov za nov naziv NGČ čaka še zaključni praktični izpit, ki bo potekal v Izobraževalnem centru zaščite in reševanja na Igu 27. maja 2023. 

Zavedamo se, da je pred njimi še zahtevna naloga, ampak verjamemo, da jim bo tudi to uspelo.