Tečaj za varno delo z motorno žago

29.10.2019 17:59 1 leto 9 mesecev nazaj

Po  letošnjem načrtu dela Gasilske regije Dolenjska je bil organiziran tečaj usposabljanja za varno delo z motorno žago, na katerega se je prijavilo 40 kandidatov iz prostovoljnih gasilskih društev Gasilskih zvez: Novo mesto, Šentjernej in Trebnje, na podlagi razdelitve mest po zvezah (20 Novo mesto, 5 Šentjernej in 15 Trebnje), pri čemer so sprejeli tudi možnost prenosa prostih mest med zvezami.   

Tečaj je v soglasju in v soorganizaciji Gasilske zveze Slovenije za Gasilsko regijo Dolenjska izvajal Center biotehnike in turizma Grm Novo mesto od 18. do 20. oktobra 2019 ob predavatelju Matjažu Turku, ki je v petek predaval teorijo, pri praktičnem delu v soboto in nedeljo, se mu je pridružil še predavatelj Robert Čuk.  

Po uspešno zaključenem tečaju je prejelo potrdilo o usposobljenosti za varno delo z verižno motorno žago 13 tečajnikov iz GZ Novo mesto, 10 iz GZ Šentjernej in 15 iz GZ Trebnje.

V GZ Trebnje je njen poveljnik, Janez Uhan, 15 mest za tečajnike razdelil tako, da je uravnovešeno število usposobljenih za to specialnost po kategorijah društev trebanjske gasilske zveze. Po tej razdelitvi in udeležbi na tečaju so novo usposobljene gasilce za delo z motorno žago pridobili v PGD Čatež, Dobrnič, Log, Mirna, Ponikve, Račje selo, Šentrupert, Veliki Gaber in Zagorica pri Velikem Gabru.

Naj pri tem poudarimo, da bo k sofinanciranju tečaja (50 % po tečajniku) pristopila tudi Gasilska zveza Slovenije, za kar smo hvaležni in veseli hkrati, da so naši gasilci to priložnost izkoristili.

Galerija slik (11)