Taborjenje gasilske mladine 2017 - 8. dan

04.07.2017 13:17 7 let 18 dni nazaj

Galerija slik (7)

Prenos datotek

Taborjenje gasilske mladine 2017 - 7. dan

01.07.2017 16:00 7 let 21 dni nazaj

Današnje vstajanje je bilo malenkost drugačno. Jutranja budnica je bila zvok trobente, na katero je zaigral tabornik Kristian. Hitro smo vstali ter z jutranjo telovadbo vstopili v dan poln novih dogodivščin ter pričakovanj.

Z zajtrkom smo se dobro okrepčali nato pa smo dopoldne preživeli zelo aktivno. Kurirji so imeli orientacijski tek z iskanjem namigov, kje se skrivajo sestavni deli sestavljanke,  bolničarji pa so spoznavali osnove prve pomoči ter se  učili o temeljnih postopkov oživljanja ter prevezovanja ran. Taborniki pri zlati in srebrni znački so spoznavali organizacijo gasilstva, osnovne pogoje gorenja, analizo požarov, kako ravnati ob začetku požara, kakšna je gasilska taktika in gasilska vozila ter še veliko drugih tem o gasilstvu. Vse skupaj pa so spremljali in pridno dokumentirali naši novinarji-fotografi ter skrbeli, da bo dovolj gradiva za časopis, ki ga bodo izdali zadnji dan taborjenja.

Sledilo je kosilo, kjer smo se dodobra najedli, nato pa zaslužen počitek. Po počitku smo se ponovno odpravili na težko pričakovano kopanje, vendar ob prihodu na plažo, grenki priokus,…  voda je bila ledeno mrzla, valovi kot hiše, opogumilo se je le nekaj borcev ter odšlo v vodo.

Vreme je začelo nagajati in ozračje se je hitro shladilo, zato smo se eno uro prej napotili v tabor ter se v miru osvežili pod tušem.

Naši želodčki so nas ponovno opomnili, da je čas še za zadnjo okrepitev pred koncem dneva. Odpravili smo se na večerjo, po večerji pa je sledila še sladica-sladoled. Nebo je postajalo čedalje bolj temačno, zato smo morali kaj hitro stopiti, da smo pravočasno in suhi prispeli v tabor. Odpravili smo se na večerne delavnice, vendar smo se morali hitro vrniti v tabor, ker nas je ponovno presenetil dež. Sledila je evakuacija. Varno območje je bilo le glavni šotor, kjer smo pridno čakali na ponehanje ob gledanju filma Gremo mi po svoje 2. Ura je bila že 22.00 in predvidoma je to čas za tišino in spanje, vendar je bil dež tako neusmiljen do nas, da smo morali še malo počakati. Kmalu je malenkost ponehalo, zato smo se lahko odpravili v svoje šotore in zaspali ob zvoku kapljic dežja.

Galerija slik (13)

Taborjenje gasilske mladine 2017 - 6. dan

30.06.2017 09:56 7 let 22 dni nazaj

Kljub sončnemu jutru smo bili postavljeni pred težko nalogo, kako sanirati vse posledice deževne noči, kajti nekaj nas je imelo mokre šotore. Tako smo se taboreči in mentorji lotili praznjenja šotorov, saj smo morali pripomočke za udobnejše spanje posušiti, ker so bili mokri.

Dopoldan smo začeli z veščinami in značkami. Razdelili smo se med kurirje, bolničarje, novinarje – fotografe ter zlato in srebrno značko. Osvajali smo nova znanja, spoznavali različne veščine v teoriji in praksi, ki nam bodo koristile pri gasilskem delu in v vsakodnevnem življenju. Po kosilu in počitku je sledil odhod na plažo, vendar pa kopanje ni bilo najbolj prijetno, saj so nas motili visoki valovi in razburkano morje. Tudi take okoliščine pa ne vplivajo na našo dobro voljo in razposajenost.

Po večerji smo imeli delavnice. Pri športni delavnici smo igrali nogomet na travnatem in asfaltnem igrišču ter košarko. Mladi ustvarjalci so na likovni delavnici delali akvarije in sproščali svojo kreativnost. Spretnosti smo testirali pri hoji po vrvi, igralske talente pa so taboreči prikazali v gledališki delavnici.

Polni vtisov o novih dogodivščinah smo se odpravili na spanje in današnja noč je bila povsem nekaj drugega kot včerajšnja. laugh

Galerija slik (12)

Taborjenje gasilske mladine 2017 - 5. dan

29.06.2017 12:10 7 let 23 dni nazaj

Konec prinese nov začetek!

Vsaka stvar v življenju je minljiva. Prav tako pa je vsaka stvar, ki nas tekom življenja doleti enkratna in neponovljiva. Eno izmed takih zgodb so zaključili v sredo tudi naši mlajši taborniki. Polni vtisov, iskrivih oči, nepozabnih trenutkov in novih spominov so v dopoldanskem času zapustili tabor in s tem taborniško štafeto predali starejšim prijateljem.

V drugo izmeno je prišlo 58 otrok. Vsi polni pričakovanj še malo zadržani, so že prvi dan spoznali čare taborjenja v deževnih dneh. Strele, grmenje, močan veter in dež (močno neurje) niso prav nič vplivali na razpoloženje naših neustrašnih gasilcev. V glavnem šotoru smo vedrili ob glasbi, kartah in sproščenem klepetu. Mentorji pa smo poskrbeli, da je bilo okrog šotorov in v taboru vse pod kontrolo, saj gasilce nikoli nič ne preseneti. Zjutraj nas je prebudilo sonce, pregled po šotorih pa je pokazal, da poleg nekaj mokrih rjuh, blazin in brisač, ni bilo nič hujšega. 

Galerija slik (5)

Taborjenje gasilske mladine 2017 - 4. dan

28.06.2017 08:13 7 let 24 dni nazaj

Galerija slik (10)

Prenos datotek

Prevoz na taborjenje 28.6.2017 - starejši

27.06.2017 08:22 7 let 25 dni nazaj
Vstopno mesto  Čas odhoda PGD
Ornuška vas - gasilski dom Štatenberk 6:30 Štatenberk, Trebelno, Velika Strmica
Šentrupert - gasilski dom 7:00 Šentrupert, Sveti Rok, Mokronog
Mirna - avtobusna postaja 7:10 Volčje Njive
Trebnje - gasilski dom 7:30 Ponikve, Občine, Vrhe, 
Velika Loka - pri KZ Velika Loka 7:45 Velika Loka, Čatež, Šentlovrenc
Veliki Gaber - Gostilna pr'Hladet 8:10 Veliki Gaber
Bič 8:25 Zagorica, Sela pri Šumberku

Taborjenje gasilske mladine 2017 - 3. dan

27.06.2017 08:14 7 let 25 dni nazaj

Prebudili smo se v sveže jutro in sončni žarki so nas popeljali v nov dan. Jutranja telovadba nas je dodobra prebudila, zajtrk pa napolnil z energijo, potrebno za razgiban in naporen dan pred nami. Ker pa mora biti tabornik oz. gasilec tudi urejen, smo poravnali čevlje, pospravili svoje stvari in pometli naše šotore.

Dopoldne smo preživeli aktivno, saj smo nadaljevali s pridobivanjem znanja pri veščinah in preventivni znački. Jutri nas namreč čakajo preverjanja znanja. Plavalci in kurirji smo nova znanja pridobivali na morju; naučili smo se plavati mrtvaka in izvajati druge vodne vragolije, s čolnom pa so nas spremljali kurirji. Bolničarji so se pozabavali s povijanjem mentorja v »mumijo«, pri bronasti znački pa smo dopolnjevali znanje o tem, kaj mora vsak gasilec znati, da lahko operativno deluje. Novinarji smo nadobudno spremljali vse dogajanje v taboru in na obali ter s tem pripravljali prispevke za naš časopis.

Po okusnem kosilu in kratkem počitku smo končno dočakali osvežitev v morju, kjer smo se vozili s čolnom in neizmerno zabavali z mentorji.

S polnimi želodci po večerji smo se potrudili, da smo svoja občutja in doživljanja ubesedili na razglednicah, ki smo jih poslali našim najbližjim.  Večer smo preživeli aktivno, saj smo se prav tako kot včeraj zabavali na treh različnih delavnicah. Sonce je počasi zašlo in tudi mi smo se umiti odpravili v šotore ter utrujeni od napornega dneva kmalu zaspali.

Galerija slik (10)

Taborjenje gasilske mladine 2017 - 2. dan

26.06.2017 07:58 7 let 26 dni nazaj

Toplo sončno jutro je zmotil glas troblje, ki je zarezal skozi šotore. To je znak za zbor. Pa kaj je spet tako nujnega? Jutro drugega dne na taboru v Savudriji.

Prva aktivnost, ki nam požene kri po žilah in nam dvigne adrenalin na višjo stopnjo ter spodbudi naše sive celice je jutranja telovadba. Mentorji so nas v rahlem teku popeljali med borovci v prijetno senco, kjer  smo razmigali svoje boke in pripravili svoje roke. Z manjšimi kapljicami na čelu smo si umili zobe, splaknili zaspančke in se polni novih moči podali v zbor ter ob zvoku himne tabora dvignili zastavo v nebo. Dobili smo navodila in se v gosjem redu odpravili na obilen zajtrk, ki nam je dal nove energije za dopoldanske aktivnosti.

Razdelili smo se v pet skupin in sicer bronasta preventivna značka ter veščine novinar fotograf, bolničar, plavalec in kurir. Pri vsaki aktivnosti smo se seznanili s potekom dela in pričeli z osvajanjem znanja. Kaj več o posamezni veščini in bronasti preventivni znački vam zaupamo v prihodnjih dneh.

Tekom dopoldneva so nas obiskali tudi skoraj da malo nadležni oblaki katere je pripeljal vetrič, ki nam je celo dopoldne hladil vroče glave. Ob pogledu na morje smo za kosilo pojedli krompirjeve ocvrtke z zrezkom in omako ter obilo sveže solate. Po poti nazaj v tabor smo že komaj čakali na zaslužen počitek in se vsi nestrpni preoblekli v uniforme za morske užitke. In spet… Rezav zvok troblje… 15 minut pred predvidenim zborom… veter v laseh… črni oblaki nad nami in prve kapljice z neba. To ne prinaša nič dobrega. Mentorji so nas postrojili in nam naročili naj pospravimo vse brisače in čevlje v šotore, oni pa so zaprli zadrge in nas napotili v skupinski šotor. Kaplje so se neusmiljeno množile in postajale vse številčnejše in blisk… in grom… to je pomenilo, da z našim kopanjem danes ne bo nič.

Vendar pa so nas naši iznajdljivi mentorji, polni presenečenj, takoj razveselili z enournim skečem ob katerem se je tresel šotor, vendar ne zaradi strel ampak zaradi našega smeha. Ko so mentorji skeč končali so se nam prikupili še s slovenskim filmom na velikem platnu. Dan se je prevesil v večer, zastavo smo s himno pospremili k počitku in čakala nas je večerja. Ampak mi smo bili skozi cel dan tako pridni, da smo si zaslužili še veliiiiko kepico sladoleda in ponovno je sijalo sonce, ki nam ga je vztrajno topilo.

Polni energije smo se s poskočnim korakom odpravili nazaj v tabor, saj smo z nestrpnostjo pričakovali likovno, športno in gledališko delavnico o katerih izveste več v naslednjih prispevkih. Pred spanjem pa umivanje umazanih nog in lepljivih rok. Zvok kitare in poskus petja mentorjev se je na našo srečo končal skupaj z ugašanjem luči. Nato pa samo še…lahko noč.

Galerija slik (11)

Taborjenje gasilske mladine 2017 - 1. dan

25.06.2017 08:26 7 let 27 dni nazaj

Taborjenje gasilske mladine GZ Trebnje v polnem zagonu

Jutranje sonce na čakanju na avtobus in gneča na poti sta nam dala vedeti, da nas čakajo zelo topli in lepi sončni dnevi za prihajajoče gasilsko taborjenje v Savudriji.

Pot, ki se je vila pred nami nam je v naše veselje ponujala srečanje s starimi znanci in novimi prijatelji ter je tako zelo hitro minila. V veselem pričakovanju smo tako zelo hitro zagledali morje in naš tabor. Pri prvem zboru nam je taborovodja Andreja namenila nekaj prijaznih besed in nam predstavila naše mentorje. Spoznali smo pravila obnašanja v taboru in aktivnosti, s katerimi se bomo srečevali naslednjih pet dni. Kmalu po vselitvi v naš novi pet dnevni dom, smo odšli na kosilo in se nato pripravili na kopanje v toplem morju, v katerem smo preživeli skoraj celo popoldne. Igre v vodi med mentorji in taborečimi so bile zelo zabavne in so nas vse kar pošteno utrudile.

Po večerji, smo se še bolj spoznali preko zanimivih iger in se utrujeni ter polni pričakovanj za prihodnje dni odpravili v sladke sanje.

Galerija slik (9)

Prevoz na taborjenje 24.6.2017 - mlajši

22.06.2017 08:11 7 let 1 mesec nazaj

To soboto, 24. junija 2017, odpotuje prva skupina - 43 tabornikov (mlajši) v kamp Veli Jože Savudrija na taborjenje v organizaciji Mladinske komisije GZ Trebnje.  

Prevoznik Integral bo pobiral po posameznih postajališčih.  

ODHOD avtobusa s posameznih postajališč v soboto, 24. junija 2017:

  • 6.30    TREBELNO pri gasilskem domu – za PGD Velika Strmica in Trebelno
  • 6.55    SV. ROK pri gasilskem domu za PGD Sveti Križ in Šentrupert
  • 7.10    MIRNA avtobusna postaja za PGD Mirna in Volčje Njive
  • 7.25    TREBNJE pri gasilskem domu – za PGD, Ponikve in Občine
  • 7.40    VELIKI GABER pri gostilni Hlade – za PGD Šentlovrenc, Zagorica in Veliki Gaber

 

Taborjenje gasilske mladine 2017

10.05.2017 08:25 7 let 2 meseca nazaj

Mladinska komisija Gasilske zveze Trebnje je tudi v letošnji plan dela zapisala taborjenje gasilske mladine. Taborjenje bo potekalo v taboru GZ Škofja Loka v kampu Veli Joža v Savudriji, Hrvaška

  • od 24. do 28. junija 2017 za mlajše (letnik 2009 – 2006) in
  • od 28. junija do 2. julija 2017 za starejše (letnik 2005 - 2002).

KONČNA PRIJAVA: do četrtka, 25. maja 2017, na Gasilsko zvezo Trebnje, Rimska cesta 33, 8210 Trebnje.