Luštno smo se imele na regijskem pohodu članic gasilk

03.11.2023 10:39 6 mesecev 17 dni nazaj

Zadnjo oktobrsko soboto je Komisija za članice Gasilske regije Dolenjska izvedla regijski pohod članic gasilk iz društev gasilskih zvez Novo mesto, Šentjernej in Trebnje.

Gostiteljice letošnjega pohoda so bile članice Komisije za članice pri Gasilski zvezi Šentjernej, ki so pripravile zanimiv program pohoda, ki smo ga začeli in zaključili v PGD Dolenja Stara vas. Prvotno je bila začrtana krožna pohodna pot, vendar so morale načrt spremeniti zaradi močnega deževja dan prej. Zaradi razmočenega terena je bilo oteženo tudi parkiranje, zato je bilo organizirano parkiranje vozil pri podjetju Podgorje. Od tu so vse udeleženke na zborno mesto prepeljali z gasilskimi vozili društev šentjernejske zveze.

Ob registraciji so gostiteljice pripravile dobrodošlico ter spominek. Sledili so uvodni pozdravi predsednice Komisije za članice Suzane Vivodinac ter poveljnika GZ Šentjernej, Gregorja Kosa. Melita Blatnik, predsednica regijske komisije za članice je ob pozdravu podala tudi kratka navodila 135 udeleženkam pohoda (iz GZ Trebnje le 16 udeleženk).  V lepem, sončnem vremenu so se udeleženke podale na pot skozi Dolenjo Staro vas proti Pletarjem, kjer smo si ogledale gotsko cerkev, v trgovini Kartuzije nakupile njihove izdelke ter se podale še v muzej na prostem.   Pričakali so nas z dobrodošlico, nato je kustos Simon predstavil muzej in Kartuzijo, čemur je sledil še ogled eksponatov muzeja. Po isti poti smo se vrnile na izhodiščno točko, kjer je tamkajšnja gasilka in vodja prvih posredovalcev prikazala temeljne postopke oživljanja. Gostitelji so pripravili za ogled tudi staro brizgalno na konjsko vprego. Ob zaključku programa so vse udeleženke postregli z odličnim golažem, z domačim kruhom in pregrešno dobrim štrudljem ter pijačo. Temu je sledil prevoz do naših prevoznih sredstev, da smo se podali na svoje domove polni lepih vtisov bogato preživetega sobotnega popoldneva pri gasilkah in gasilcih šentjernejske gasilske zveze.

                                                                                                                                      Komisija za članice GRD

Galerija slik (56)