Regijski posvet predsednikov veteranskih komisij PGD v GRD zaključen

20.10.2023 19:34 9 mesecev 4 dni nazaj

Letošnji regijski posvet predsednikov veteranskih komisij PGD v zvezah Dolenjske regije so gostili v PGD Škocjan tretji petek v oktobru od 13. ure dalje. 

Na terasi pred gasilskim domom so gostitelji pripravili dobrodošlico, kjer je bil čas za spoznavanje in uvodni klepet ter ogled gasilskih vozil PGD Škocjan (društvo III. kategorije). 

V društveni dvorani so udeleženci iz GZ Novo mesto (19), Šentjernej (8) in GZ Trebnje (22) prisluhnili uvodnemu nagovoru predsednika veteranske komisije Dolenjske regije, Franca Šinkovca, ki s tem regijskim projektom zaključuje mandatno obdobje ter ga predaja Jožetu Burlcu iz GZ Šentjernej. K besedi je povabil tudi predsednika PGD Škocjan, Roberta Janežiča

Predsednik Gasilske zveze Slovenije, Janko Cerkvenik, je na zelo prijeten in spoštljiv način opozoril na pomen medgeneracijskega sožitja v gasilski organizaciji, na medsebojno razumevanje in na pravi odnos do veterank in veteranov, kar čuti, da v Dolenjski regiji dejansko obstaja, saj so predsedniki veteranskih komisij društva ali zveze med drugim tudi člani upravnega odbora PGD ali GZ. 

Izpostavil je tudi pomen strpnosti v društvu in na pomen štirih zlatih besed

POZDRAV

HVALA

PROSIM

OPROSTI, ki naj bi jih v društvu upoštevali od najmlajšega do najstarejšega člana oz. članice. 

Zavedati se moramo, da so starejši mlajšim vzor in zgled na številnih področjih gasilstva, kot je poudaril,  in nenazadnje tudi ko oblečemo gasilsko uniformo ali gasilsko obleko, v kateri mora biti posameznik urejen in zgled ostalim. 

Z velikim spoštovanjem in zahvalo za vse opravljeno dosedanje delo veterank in veteranov, za vsa sodelovanja na različnih velikih dogodkih od Krasa, Gasilske olimpiade, letošnjih poplav in odlične udeležbe v gasilski paradi XIII. Kongresa GZS, je predsednik Janko Cerkvenik strnil pomenljivo predavanje. 

Ob tej priložnosti je tudi čestital novemu podpredsedniku GZS, Martinu Lužarju, ki bo potrjen v prihodnjem tednu.

Toni Fabjan je predstavil uporabo defibrilatorja, vedno zanimiva tema, ki jo znajo posamezniki, polni izkušenj, še toliko bolj nazorno in zanimivo predstaviti. 

Med posvetom se je pridružil tudi predsednik Gasilske regije Dolenjska, Martin Lužar, ki je prisotne tudi nagovoril. Zahvalil se je gostiteljem posveta, predsedniku veteranske regijske komisie v odhodu, Francu Šinkovcu ter vsem, ki so sodelovali v gasilski paradi v Žalcu. 

Ob skorajšnjem zaključku posveta v dvorani se je pridružil tudi župan občine gostiteljice posveta Jože Kapler, ki je na kratko predstavil občino ter še posebno izpostavil pomen gasilcev za kraj in ljudi, s katerimi odličlno sodelujejo. 

Iz dvorane smo se podali na ogled Kamnoseštva Jenič, kjer smo bili prav vsi prijetno presenečeni nad izjemno gospodarnim gospodarjem, ki mu je v to dejavnost uspelo vključiti družino in že več generacij, ki uspešno nadaljujejo začeto poslanstvo očeta, deda in pradeda. Srčni gostitelji so poleg predstavitve in ogleda uspešnega velikega podjetja vse obiskovalce tudi zelo pogostili. 

Bogato petkovo popoldne so udeleženci regijskega posveta sklenili z okusno kmečko pojedino v tamkajšnjem lokalu. 

 

 

Galerija slik (36)

Regijski posvet predsednikov veteranskih komisij PGD v GRD

13.09.2023 13:26 10 mesecev 11 dni nazaj

Komisija za veterane GRD bo v petek, 20. oktobra 2023, ob 13. uri v PGD Škocjan, organizirala

POSVET PREDSEDNIKOV VETERANSKIH KOMISIJ PGD v Gasilski regiji Dolenjska.