Svečana podelitev gasilskih činov

15.10.2019 15:06 11 mesecev 20 dni nazaj

Gasilska zveza Slovenije (GZS je zaupala svečani dogodek letošnje podelitve gasilskih činov Gasilski regiji Dolenjska, organizacijo pa Gasilski zvezi Trebnje, ki ga bo izvedla v torek, 19. novembra 2019, ob 18. uri v Občini Mokronog-Trebelno, v dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog.

Na prireditvi bo vodstvo GZS izročilo čin gasilski častnik 105 gasilkam in gasilcem, tokrat iz štirih gasilskih regij (od GZS pridobile koncesijo za organizacijo in izvedbo tečaja), ki so redno obiskovali 98-urni tečaj s pripravo in uspešnim zagovorom taktične naloge, uspešno opravili zaključni izpit iz teorije in enodnevni zaključni praktični izpit v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig.

Tečaj za višjega gasilskega častnika poteka le v organizaciji GZS. Tako je v letošnjem letu po obsežnem in zahtevnem izobraževalnem programu v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu in v Sežani uspešno zaključilo vse obveznosti 30 tečajnikov in tako pridobilo čin višji gasilski častnik, pri čemer so se usposobili za opravljanje nalog članov višjih poveljstev.