Tekmovanje SSV za Pokal Gasilske regije Dolenjska 2020 – končni rezultati

17.06.2020 08:44 1 leto 1 mesec nazaj

Vsako leto Gasilska zveza Slovenije razpiše tudi tekmovanje v spajanju sesalnega voda (SSV) za člane in članice. Tovrstna tekmovanja se odvijajo tudi po gasilskih regijah.

Gasilska regija Dolenjska (GRD) je za letošnje leto razpisala 3 tekme spajanja sesalnega voda za Pokal GRD. Na tretji tekmi je običajno sledila tudi razglasitev zmagovalcev vseh treh tekem, ter podelitev pokalov in medalj.

Letos so prvo tekmovanje 8. februarja gostili v PGD Orehovica (Gasilska zveza Šentjernej), kjer je nastopilo 10 ekip članic in 18 ekip članov. Zadnjo soboto letošnjega februarja je druga tekma potekala v PGD Mokronog (GZ Trebnje), kjer se je pomerilo 10 ekip članic in 21 ekip članov. Zaradi znanih razmer koronavirusa načrtovana tretja tekma v PGD Gabrje (GZ Novo mesto) ni bila izpeljana.

Poveljstvo GRD se je zaradi razmer odločilo, da za skupni rezultat štejejo rezultati le dveh tekem.  

Tako so prva tri mesta v posamezni kategoriji zasedli:

MESTO

ČLANI

ČLANICE

1. mesto

Potov vrh-Slatnik  (GZ Novo mesto)

MAHAROVEC A (GZ Šentjernej)

2. mesto

Velika Strmica (GZ Trebnje)

DOLENJA STRAŽA (GZ Novo mesto)

3. mesto

Lakovnice (GZ Novo mesto)

GABRJE (GZ Novo mesto)

 

Pokale in medalje bodo ekipam letos zaradi znanih razmer podelili na skupščini posamezne gasilske zveze.

Gasilska zveza Šentjernej je na skupščini 13. junija 2020 podelila pokal zmagovalni ekipi PGD Maharovec A, ki je osvojila tudi Prehodni pokal GRD. Podelitev sta opravila predsednik in poveljnik GRD, Janez Bregant in Martin Lužar.

 

Iz Gasilske zveze Trebnje je na tekmovanju sodelovalo še več ekip PGD in v skupnem so dosegli naslednje rezultate:

ČLANI                                                                                  ČLANICE

5. mesto             Trebelno                                             7. mesto              Lukovek

7. mesto             Lukovek                                              8. mesto              Trebelno

14. mesto           Velika Strmica 2                               9. mesto              Dobrnič

15. mesto           Trebelno 1

18. mesto           Mokronog

21. mesto           Vrhtrebnje

Galerija slik (6)

SSV Gabrje 28.3.2020 - ODPOVEDANO

09.03.2020 07:19 1 leto 4 mesecev nazaj

Poveljstvo GRD je na 1. korespondenčni seji sprejelo, da se tekma SSV PGD Gabrje odpove in veljajo rezultati tekem Orehovica in Mokronog.

Na podlagi rezultatov obeh tekem bodo podeljeni pokali prvim trem ekipam posamezne kategorije na skupščini ali na tekmovanju zveze.  

Prenos datotek

SSV Mokronog 29.2.2020

02.03.2020 08:59 1 leto 5 mesecev nazaj

V zimskem času aktivno potekajo tekmovanja v spajanju sesalnega voda (SSV) tako na nivoju Gasilske zveze Slovenije, kot tudi na nižjih nivojih za kategoriji članov A in članice A.

V Gasilski regiji Dolenjska so tri zveze in vsaka zveza je organizatorica ene tekme, ki poteka  po Pravilih gasilske službe in Pravilih gasilske službe prostovoljnih gasilcev v skladu z opisom tekmovalne discipline v knjižici Pravila gasilskih in gasilsko športnih tekmovalnih disciplin 2019.

Tekmovalna enota, ki na 3 (treh) tekmovanjih, ki štejejo za Prehodni pokal Gasilske regije Dolenjska, zbere največje število točk, postane zmagovalka pokalnega tekmovanja v spajanju sesalnega voda za Prehodni pokal Gasilske regije Dolenjska za leto 2020.

Na posameznih tekmovanjih vsaka tekmovalna enota izvede vajo dvakrat zaporedoma. Upošteva se boljši rezultat vaje.

Zadnjo februarsko soboto je 2. tekmovanje v SSV potekalo v Mokronogu, v tamkajšnjem gasilskem domu. Prijavljenih je bilo sicer 34 ekip, dejansko se je tekmovanja udeležilo 30 ekip, ena ekipa tudi iz Gasilske zveze Ivančna Gorica. Vsaka tekmovalna enota je izvedla vajo dvakrat zaporedoma, ocenjevalna komisija pa je upoštevala boljši rezultat vaje.

Tekmovanje je zelo tekoče potekalo ob elektronskem merjenju, za kar so poskrbeli organizatorji in nekateri posamezni člani PGD Mokronog.

Tekmovanje so si ogledali tudi predstavniki DVD Gračišće, poveljnik ter predsednik Ivan Mijandrušić, ki je hkrati tudi župan občine Gračišće (hrvaška Istra). Domači župan je bil njihov gostitelj, ker so bili tudi spremljevalci nastopajočih orgličarjev na 21. festivalu "(ah), TE ORGLICE", ki je istočasno potekal v mokronoškem kulturnem domu.

Po zaključku tekmovanja je obračunska komisija hitro pripravila tudi rezultate, čemur je sledila razglasitev rezultatov in podelitev priznanj za sodelovanje ter pokalov prvim trem najboljšim ekipam posamezne kategorije.

Pri članih A so slavili:  PGD Potov vrh-Slatnik in PGD Lakovnice (GZ Novo mesto) ter PGD Velika Strmica (GZ Trebnje).

Pri članicah A pa PGD Maharovec (GZ Šentjernej), PGD Gabrje (GZ Novo mesto) in PGD Lukovek (GZ Trebnje).

Naslednja in hkrati zadnja tekma za Prehodni pokal GRD, bo potekala v PGD Gabrje (GZ Novo mesto), 28. marca 2020.

GZ Trebnje, Mojca Femec

foto: Andrej Jevnikar, PGD Mokronog

Galerija slik (50)