Tekmovanje v gasilski orientaciji (11.5.2019) - rezultati

13.05.2019 12:51 1 leto 1 mesec nazaj

Organizatorjem, Mladinski komisiji GZ Trebnje in PGD Trebelno, je sončno vreme v soboto, 11. maja 2019, pomagalo, da so lahko brez vremenskih težav uspešno izvedli Tekmovanje GZ v orientaciji gasilske mladine za 70 ekip pionirjev, pionirk, mladincev, mladink, gasilskih pripravnikov in gasilskih pripravnic  iz prostovoljnih gasilskih društev Temeniške in Mirnske doline, ki je potekalo na Trebelnem z okolico.

Začetek tekmovanja je bil pri Lovski koči Trebelno, kjer so se ekipe pri komisiji  A registrirale in dobile tudi vsa navodila za nadaljnje tekmovanje. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz orientacijske proge in iz vrste kontrolnih točk, ki jih je morala vsaka ekipa najti po vrstnem redu od prve do zadnje kontrolne točke in to kar najhitreje. Za kategorijo pionirjev in pionirk je bila proga dolga približno 2 km in je imela 4 kontrolne točke, pri mladinkah in mladincih je bila proga še en km daljša in dodani še dve kontrolni točki,  gasilci pripravniki in gasilke pripravnice pa so imeli 5 km dolgo progo s šestimi še nekoliko bolj zahtevnimi kontrolnimi točkami.

Po dosegu cilja je vsaka ekipa oddala ocenjevalni list komisiji B, ki je imela ob zaključku tekmovanja največ dela pri pripravi rezultatov za čim hitrejšo razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in pokalov prvim trem ekipam posamezne kategorije, ki je potekala pred Lovskim domom Trebelno.

Zbrane ekipe z mentorji je pred razglasitvijo nagovoril župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver, nato pa še poveljnik regije GRD, Martin Lužar, predsednica PGD Trebelno Petra Nahtigal, predsednik RS GRD Janez Bregant in predsednica MK GZT Andreja Zupančič, ki je v družbi gostov posameznim kategorijam podeljevala medalje in pokale, ki so sledili nagovorom. 

Rezultati tekmovanja GZ v orientaciji gasilske mladine:

Izvedeno tekmovanje je zahtevalo veliko odgovornega dela in veliko pridnih rok. Zato ob tej priložnosti zahvala vsem tekmovalkam in tekmovalcem, njihovim mentorjem za udeležbo na tekmovanju in dosežene rezultate ter vodstvu društev za podporo.

Zahvala velja tudi prizadevnim in angažiranim sodelujočim članom Mladinske komisije GZT in celotnemu sobotnemu tekmovalnemu odboru  ter soorganizatorju PGD Trebelno, ki so se s pozitivnim in zanesljivim delom  izkazali za odlične gostitelje.

Zahvala velja tudi vsem štirim občinam, ki delo Gasilske zveze Trebnje in njenih komisij finančno omogočajo, župan Občine Mokronog-Trebelno pa je s svojim obiskom še posebno počastil delo in rezultate sobotnih organizatorjev in tekmovalcev.

Galerija slik (57)

Tekmovanje v gasilski orientaciji (11.5.2019) - časovnica in navodila

08.05.2019 07:10 1 leto 2 meseca nazaj

Vsaka ekipa se mora zglasiti pri KOMISIJI A, ki bo locirana pri lovski koči Trebelno (Trebelno 41). Na komisiji A bo ekipa dobila tudi vsa navodila za nadaljnje tekmovanje.

Ekipe naj upoštevajo časovnico – v kolikor bodo ekipe zamujale na štart, bo ekipa za vsako začetno minuto kaznovana z 1 negativno točko.

Možnost parkiranja je ob cesti do lovske koče ali pri gasilskem domu Trebelno (dodatne informacije glede parkiranja: Lovro Zakrajšek 031-580-937).

Zaradi velikega števila tekmovalnih ekip dopuščamo, da ekipe po opravljenem tekmovanju zapustijo tekmovalni prostor, vendar se morajo obvezno vrniti na razglasitev, ki bo predvidoma med 13:00 in 14:00 pri lovski koči Trebelno.

Organizator poskrbi za sendvič in napitek za vse ekipe, dodatno brezalkoholno pijačo in hrano naj si društva priskrbijo sama, če je to potrebno.

Tekmovalci naj imajo s seboj tudi primerno obutev in rezervna oblačila.

Za animacijo otrok med samim tekmovanjem poskrbijo mentorji ekip.

Za dodatne informacije in pojasnila glede organizacijskih stvari je na voljo Matej Mlakar (031-710-573).

Tekmovanje MENTORJEV odpade, zaradi premajhnega števila prijavljenih ekip.

Tekmovanje GZT v orientaciji mentorjev gasilske mladine

30.04.2019 18:38 1 leto 2 meseca nazaj

Tekmovanje bo potekalo po istem razpisu in pravilih, kot za gasilsko mladino.

ROK PRIJAV: četrtek, 9. maja 2019 na e-naslov: info@gz-trebnje.si

ODPOVEDANO! zaradi premajhnega števila prijav.