Kviz gasilske mladine (2.3.2019) - rezultati

04.03.2019 08:27 2 leti 5 mesecev nazaj

Mladinska komisija Gasilske zveze Trebnje (MK GZT) je že resno začela izvajati program dela, ki so ga v petek, 1. marca 2019, potrdili na Zboru MK GZT, saj je za njimi že velik organizacijski zalogaj.

Namreč na pustno soboto dopoldan so v športni dvorani Osnovne šole Trebnje organizirali tekmovanje v kvizu gasilske mladine v soorganizaciji s PGD Trebnje za 83 ekip pionirjev, mladincev in gasilcev pripravnikov iz 21 od 28 PGD naše zveze.

Ekipe posameznih kategorij so znanje pokazale v obliki reševanja testa iz tem: drži –ne drži,  poišči besede, prva pomoč in požarna preventiva, spretnosti pa v štafetnem izvajanju vaj ter v vezanju vozlov.  

Po zaključku tekmovanja in delu obračunske komisije je prav tako v športni dvorani sledila razglasitev rezultatov in podelitev medalj ter pokalov.

Od 37 ekip pionirjev, ki so nastopili na sobotnem tekmovanju, so se medalj in pokala razveselili člani tekmovalne ekipe PGD Občine 1 in Občine 2 za prvi dve mesti, ter pionirji iz PGD Sveti Križ 2 za odlično 3. mesto.

V kategoriji mladincev je tekmovalo 34 ekip. Medalje in pokal so se zalesketali tekmovalcem iz PGD Občine 2 za 1. mesto, ekip PGD Štatenberk za 2. mesto in ekipi PGD Občine 1 za 3. mesto.

Pri gasilcih pripravnikih se je tekmovanja udeležilo 12 ekip, kjer so za razveselili medalj in pokalov tekmovalci ekipe PGD Občine za 1. mesto ter ekipi PGD Veliki Gaber 2 in Veliki Gaber 1 za 2. in 3. mesto.

Sobotno tekmovanje je zahtevalo veliko dela in truda tako pri tekmovalcih in mentorjih, kakor tudi pri organizatorjih. Tekmovalni odbor, ki ga je vodil Sašo Gliha, ob vodji tekmovanja Mateju Mlakarju, tehničnemu vodji Nejcu Trlepu in predsednici MK GZT Andreji Zupančič, je sodelovalo še skoraj 30 ostalih pomočnikov, vključno s sodniki gasilsko športnih in tekmovalnih disciplin, ki so imeli zahtevno nalogo na sam tekmovalni dan.

S spustom tekmovalne zastave zmagovalne ekipe gasilcev pripravnikov PGD Občine se je tekmovanje v kvizu za tekoče leto izteklo, Komisijo pa čaka novembra letos še organizacija kviza za leto 2020, saj bo MK GZT prihodnje leto v soorganizaciji z Gasilsko zvezo Slovenije v marcu gostila Državno tekmovanje v kvizu gasilske mladine 2020, in bo preveč obveznih projektov na kupu.

Ob uspešnem zaključku letošnjega tekmovalnega kviza gasilske mladine se v imenu Gasilske zveze Trebnje zahvaljujemo vsem ekipam in njihovim mentorjem za številno udeležbo, dobre priprave in odlične  nastope, Mladinski komisiji za prizadevno in odgovorno organizacijsko delo, soorganizatorju PGD Trebnje za vse stransko pomoč in vodstvu ter zaposlenim OŠ Trebnje, ki so velikodušno odstopili prostore in pomagali, da je lahko tekmovalni projekt tako uspešno izzvenel.

Sobotno tekmovanje je bilo za Mladinsko komisijo GZT hkrati tudi velika generalka pred Državnim tekmovanjem ob letu osorej.

Galerija slik (18)

Zadnja navodila pred Tekmovanjem v kvizu gasilske mladine

28.02.2019 19:54 2 leti 5 mesecev nazaj

ZADNJA NAVODILA pred Tekmovanjem v kvizu gasilske mladine 2019 v soboto, 2. marca 2019, s pričetkom ob 9. uri  v OŠ Trebnje.

 

PRIJAVA ekip pri Komisiji A od 8.30 dalje

OBVEZNO COPATI

Tekmovalci morajo OBVEZNO imeti s seboj obutev za v dvorano (copati oz. superge za športno vzgojo). Preobuvanje bo potekalo na tribuni v športni dvorani OŠ Trebnje.

MLADINSKE IZKAZNICE, 2 PISALI

Mentorji, obvezno preverite mladinske izkaznice in ne pozabite na 2 pisali modre ali črne barve.

PARKIRANJE

Šoferji otroke odložijo na avtobusni postaji pri OŠ Trebnje, nato pa vozilo parkirajo pri poslovilni vežici ali pa pred CIK-om Trebnje.

DOSTOJNO OBNAŠANJE V ČASU TEKMOVANJA

Mentorji, PROSIMO, da v času tekmovanja poskrbite za dostojno obnašanje svojih ekip, ki se morajo zadrževati v za to namenjenih prostorih.

Vse dodatne informacije lahko dobite na telefonu:

  • 031 710 573 (Matej Mlakar)
  • 051 615 112 (Sašo Gliha)

Želimo vam uspešne tekmovalne nastope in rezultate.

TEKMOVALNI ODBOR

 

Kviz gasilske mladine (2.3.2019)

18.01.2019 13:59 2 leti 6 mesecev nazaj

Tekmovanje pionirjev, mladincev in gasilcev pripravnikov v kvizu gasilske mladine 2019
bo v soboto, 2. marca 2019 ob 9. uri  v OŠ Trebnje. Ob 8.30 prijava pri Komisiji A.

Prijave pošljite do vključno 21. februarja 2019 na Gasilsko zvezo Trebnje
ali po mailu info@gz-trebnje.si na priloženem obrazcu.

Vse ostale informacije lahko dobite na telefon:

  • 031 710 573 (Matej Mlakar)
  • 051 615 112 (Sašo Gliha)