Taborjenje 2024 - starejši 4. dan 6. 7. 2024

07.07.2024 11:08 13 dni 12 ur nazaj

4. dan taborjenja gasilske mladine, starejši – sobota, 5. julija 2024

Petkova budnica se nam je tako priljubila, da smo se v zvoku citer zbujali tudi v sobotno jutro. Vsi skupaj smo odšli na telovadbo na igrišče. Tam smo pretekli nekaj krogov, se razgibali in zaplesali "Debelega konja" ter "En medvedek je".  

Zajtrk smo z veseljem pojedli, nato pa smo se z manjšim navdušenjem odpravili pospraviti šotore. Danes smo se še posebno potrudili, saj je bila obljubljena posebna sladka malenkost, katero so prinesli petkovi obiskovalci. Kot že prejšnje dni, smo se razdelili v skupine in obiskali še zadnje dopoldanske aktivnosti. Danes smo si po kosilu imeli možnost privoščiti sladoled. Kmalu je sledilo še zadnje kopanje, katerega smo dobro izkoristili. Še zadnjič v času taborjenja smo se tunkali in podajali žogo. Potem pa je sledil hiter tuš in težko pričakovana večerja. Ker v petek nismo uspeli iti na sladoled, smo po večerji še enkrat dobili to možnost. S polnimi trebuhi smo se odpravili nazaj proti taboru, kjer smo še zadnjič spustili zastavo.

Nadaljevali smo s težko pričakovanim zaključnim večerom, kjer smo skupaj plesali, peli, podelili priznanja za udeležbo in za najlepše šotore. Na koncu pa so novi mentorji dočakali svoj krst, pri čemer smo še najbolj uživali. Dan je zelo hitro minil in že je bil čas, da odidemo spat in se zbudimo v nov dan.

 

Galerija slik (60)