Taborjenje 2024 - starejši, 1. dan 3. 7. 2024

04.07.2024 09:19 16 dni 14 ur nazaj

Za 1. skupino - mlajši taborniki,  slovo, za 2. skupino - starejši taborniki, 1. dan 3. julija 2024

Nov dan, vsak začetek ima tudi svoj konec, in tako je tudi za mlajše tabornike prišel dan, ko smo zaključili s taborjenjem gasilske mladine 2024 v Savudriji. Jutranjo telovadbo smo za zadnji dan izpustili, saj nas je po zajtrku čakalo kar precej dela. Treba je bilo spakirati vse stvari v kovčke in pospraviti šotore, da bodo pripravljeni za starejšo skupino, ki nas bo zamenjala na taborjenju. Ob prihodu avtobusa smo udeležence druge skupine pričakali zbrani po vodih, jim zapeli nekaj pesmic, katere so nas naučili mentorji v preteklih dneh taborjenja. Zaželeli smo jim, da se imajo tako lepo, kot smo se imeli mi, in jim iz avtobusa še zadnjič pomahali, njim, taboru in mentorjem, ki so še ostali z drugo skupino.

 

Kakšna razlika, ne samo v starosti, ampak predvsem v velikosti ????. Nekateri mentorji oziroma mentorice so se kar izgubile med nami. Po razporeditvi po šotorih, razdelitvi po vodih, so nam mentorji razložili pravila v taboru. Oddali smo vse elektronske in mobilne naprave, saj smo na taboru letos brez elektronskih naprav; tako so se odločili »šefi«. Po kosilu smo komaj čakali na odhod na plažo, da se začnejo vragolije v vodi. Voda je prijetna, brez sluzi, zato smo res uživali.

Po večerji je sledil spoznavni večer, kjer smo se spoznali z bansi, sprva malce zadržano, ampak do konca tabora se bomo že razživeli. Sledile so še štafetne igre, obilo smeha in že je napočil čas priprav na počitek, ko so nam mentorji ugasnili luči, da smo lahko potonili v spanje in lepe sanje.

Galerija slik (66)