Podelili medalje in pokale za Pokal SSV GRD za leto 2020

16.07.2021 11:12 2 meseca 7 dni nazaj

Za leto 2020 so bile razpisane tri tekme Tekmovanja v spajanju sesalnega voda (SSV) za Pokal Gasilske regije Dolenjska (GRD). V PGD Orehovica (GZ Šentjernej) in v PGD Mokronog (GZ Trebnje) sta bili realizirani tekmi 8. in 29. februarja 2020, tretja tekma PGD Gabrje  pa zaradi Covid-19 28. marca lani ni bila izvedena. Poveljstvo GRD se je tako odločilo, da se za skupni rezultat tekmovanja štejeta le dve izvedeni tekmi, medalje in pokale prvim trem ekipam posamezne kategorije pa se izroči na skupščini gasilske zveze.

V GZ Šentjernej so skupščino izvedli v živo 13. junija 2020, in ob tej priložnosti izročili medalje in pokal ekipi članic PGD Maharovec za 1. mesto.

Ker v GZ  Novo mesto in Trebnje niso imeli skupščine v živo, se je Poveljstvo GRD odločilo, da izroči preostalim ekipam medalje in pokale na drug način. 

Tako so v GZ Trebnje 24. marca letos izvedli podelitev kar v pisarni zveze, kjer sta poveljnik in predsednik GRD, Martin Lužar in Janez Bregant, predstavniku ekipe članov PGD Velika Strmica, Davidu Piškurju, izročila medalje in pokal za doseženo 2. mesto na Tekmovanju SSV za Pokal GRD za leto 2020.

Za ekipe GZ Novo mesto:

  • PGD Dolenja Straža - članice 2. mesto
  • PGD Gabrje - članice 3. mesto
  • PGD Potov vrh-Slatnik  - člani 1. mesto
  • PGD Lakovnice  - člani 3. mesto

sta podelitev prav tako opravila poveljnik in predsednik GRD, Martin Lužar in Janez Bregant, na skupni seji Regijskega sveta in Poveljstva GRD 26. maja 2021 v dvorani PGD Trebnje.

Ekipa članov PGD Potov vrh-Slatnik je na tem tekmovanju osvojila tudi Prehodni pokal GRD.

Gasilska regija Dolenjska

Besedilo in foto: Mojca Femec

Galerija slik (23)